[前過香港] 加州大學率先逼打第四針!

109 回覆
7 Like 80 Dislike
第一次去gym叫我show proof囉
上堂就冇
因為香港人呢幾年對政府/政策/authority 既反感
睇到呢個 statement 會偏向懷疑既態度

而左膠州人一黎無香港咁抗拒支針
二黎睇慣左 d 戴頭盔既 statement/disclaimer
三黎有包攬訴訟
你唔打,佢炒你/踢出校
大把人權律師排隊黎幫你打官司分賠償
所以同一句說話感覺上係中性 d 無咁 trigger

睇既人如果本身唔係 stakeholder 咪食花生
無必要 adopt 左膠州人既背景同習慣黎理解/接受呢個 policy
紅州乜都好
又冇左膠
點會冇好大學呀
五毛:又話美國好民主嘅?
外國只有美國
有D要upload vaccination record上system
cos availability currently limited 所以暫時只要求冇強逼
所以咪話 "not yet"
多D之後肯定要強制
加州
香港幾時逼第四針呢
🌈🌈🏳️‍🌈🦄California🦄🏳️‍🌈🌈🌈
逼你老母啦。。。
Please note: Compliance with the bivalent booster requirement does not yet affect employment status, access to facilities or access to
果幾個醫生犯法問都唔問佢地病情亂鳩派免針紙拉鳩佢地有咩問題
同埋香港有拉晒全部醫生
睇#19啦文盲
左膠地頭
呢d先係自由既空氣喎
你地港燦唔恨得咁多
咪就係 5毛都專業d拉
香港係投訴之都 但美國係訴訟之都
不過關於打針的好似都輸得七七八八
美國註冊左未
fda上年都已經批左
現在全球都免針 情況下會否被人告岐視
依段野解你配合佢打新booster規定唔影響employment status,出入設施
佢沒講你唔compliance佢個requirements,會有咩後果。
如果唔批religious/medical exemption係可以告任何公司/學校岐視。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞