窮j毒遊瑞士 實在住唔起40歐床位 直播山上無帳露營。

468 回覆
420 Like 37 Dislike
我無話唔得wo
就係試過類似 先覺得樓主要預多少少
我都有啲興趣想知樓主行程

我都聽人講過去旅行全程hitchhike
但我覺得好撚危險
而家乜都用 contactless
身上冇咩貴重嘢可以偷
只要有部舊電話 / 重有幾舊水買部廢電話就可以重生
清人生安全唔係靠彩數
祝你好運
Wadi Rum焗住要硬食團費
以色列印象中Tel Aviv啲住宿價都係癲癲地嘅
無睡袋 呢個已經唔關窮唔窮事, 智商同經驗問題
咁即係比人偷左電話就係咁先
想買野平啲就去Lidl, coop migros 通常比較貴,雖然有時某啲就過期既野有discount 會幾扺食
唔知你想留幾耐,sbb 可以買half-fare card,用得多就會有賺,可以留意下
老實講,無太多錢就唔好留太耐,去隔離法德意啲洗費會低好多
樓主幾大
仲有兩個背囊唔係用膠袋,未算好窮
tel aviv同Jerusalem 都好似2~30歐一晚hostel

團費依啲野我覺得愈南下愈硬食
一同大自然景點有關嘅景點多數都無得慳
樓主今晚訓好d等我過黎吉爆你
我都有免費的 你要唔要?
歐洲之外好多自然景點都唔係你靠public transport可以自己去到
樓主我支持你呀
你嘅旅行style 同我都啱feel
呢到90%嘅人唔明白你都唔緊要
相信你喺外國無論喺Hostels定係山上
一定會遇到啲志同道合嘅Budget backpackers

背包旅行本來就係一場冒險
奈何成個亞洲風氣唔多元
唔太多人鍾意冒險
由細到大俾人灌輸去邊度食、邊度玩邊度最安全

我建議你可以去台灣「背包客棧」果個froum
果邊多好多有同你一樣style又有質素嘅travelers,啱傾好多

希望你have fun啦
旅行會讓你領略到,原來在這個世界上我們可以有那麼多的方法度過上天賦予我們的短暫人生。
痴撚線 呢個post完全感受到香港果種賤種精神
幾度山上有無做好保溫

樓主要唔要上黎報個平安

窮遊同玩命係兩回事
所以要有部後備 gay
or 係屎眼收埋幾舊水 cash
On9仔 尊重都未撚識
明明人地都係自己出旅費就話人地食人國家資源
人地窮遊得罪你咩
咁撚鐘意支那人返大灣區啦
分鐘分可以去歐洲kk園區
你通常邊度沖涼呀?落湖??
我都好想知
窮遊瑞士,幾歐買大條法包食兩日
有比錢,點食人哋國家資源?
比錢都唔比食包?
明明樓主跟自己計劃享受緊,
做咩講到樓主好慘咁~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞