窮j毒遊瑞士 實在住唔起40歐床位 直播山上無帳露營。

468 回覆
420 Like 38 Dislike
而家樓主個情況等於車轆爆呔無錢補踩去歐洲, 你明唔明, 根本係唔夠裝備, 唔關捱唔捱事, 窮遊唔等於玩命, 你分清楚先好寸我。
樓主幾耐無沖過涼
成功既話真係好犀利
又要計岩數
又要忍到淨睇唔買唔食
lm
佢地啲裝備其實同樓主差唔多
不過至少有帳篷係真既

你有豐富露營經驗,因為你係去露營生活煮野食,但去長途旅行邊行邊紮你又有幾多經驗?

你明唔明你哋嘅能力同睇法未必好似樓主咁一樣,諗起之前連登有個post有條友由西貢行去元朗,個個都勁撚擔心又話你得唔得㗎又話咁遠又話剩又話危險要人救就On9

結果條友又真係行完

我都去過好多次backpacker solo trip,只能講好多香港人太怕危險,船頭驚鬼船尾驚賊。

Take the risk, have fun. YOLO.
我講緊梗係唔係大媽on99搵塊草地開營煮大餐啦, 全麥全鳳, 合歡小溪營地, 日本河口湖露營都算邊行邊紮掛。

個問題係歐美秋冬上山無營無睡袋, 你問下美國行PCT/AT果班夠唔夠薑?
Ching經過洛桑可以搵我 依度好悶又冇香港人🙃
蘇黎世唔使campsite啦
去Zurichhorn啲樹林位紥一晚營好過啦
之後會唔會share下你成個plan,如果係我10萬環遊世界買機票錢都唔夠,想知點做到,學下嘢
yes有啲coop收6/8點
你臨收前一兩個鐘去有半價

已到Luzern 多謝個Kurdish, FUCK Turkey!!!
Sor, 唔經,只去Interlaken Luzern Zurich.
你住得咁偏點搵你啊。
樓豬驚唔驚比人刧財刧色
一個人又唔識當地語言比人老笠都冇人幫
半價飛同半月飛都好貴
樓主將 窮遊標準拉到咁低
以後唔敢講窮遊了
PS:小心
Next stop
入嚟諗住睇旅遊post,結果都係變咗鬧交post
I am in a Sports Car
講真 如果真係enjoy 唔需要post 上黎

實係食住條腸 係到唸 都唔知咁on99 為咩

又無人陪 又無人知
舉手指公?
洛桑點會冇香港人?
你喺個邊做咩?
我太遠
呢世仔都唔會買到嘅車,竟然載我去Interlaken.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞