王祖蓝4110万出售香港豪宅,全家移居上海!买主身份疑似曝光

145 回覆
11 Like 433 Dislike
9月21日,据港媒报道,王祖蓝以4580万港元,约4110万元人民币的价格出售了位于香港大埔的豪宅,这栋豪宅是王祖蓝在6年前购买的。

据悉,这处豪宅是王祖蓝在2016年以3706.9万港元的价格购买的,当时王祖蓝表示是购买送给父母的,为了一家人能住的近一些,这栋豪宅6年时间已升值了873万港元,约合人民币780万元。

王祖蓝的这处豪宅是连花园的特色户,总面积1696平方尺(约187平方米),相连的花园面积为928平方尺(约103平方米),和陈小春夫妇、胡杏儿夫妇等多位明星艺人是邻居。

据港媒报道,购买王祖蓝该处豪宅的业主名显示的是拼音,港媒猜测买主可能内地人
睇下幾時死番香港
仲有層連天台都未放
你同佢定啦,有錢藍絲做乜要返嚟廢港,香港黃藍都唔撚恨(如果有錢)
有錢真好
平心而論 佢都算西利 本身只係獎門人手下一隻馬仔
俾佢入到翻版rm彈起 跟著一路順風順水
你睇林曉峰個d做咁多年仲要左痴右痴
女家有錢咋
仲要娶左個比自己高咁多又靚既老婆
讀過書同冇讀過書嘅分別
獎門人個期都上緊位 一開始係同dada dede做兒童節目
呢個真
溝返靚啲基因
買樓走資
樓價越貴越走得多
一直都係咁玩
香港係走資洗黑天堂
係一個永恆又公開既秘密黎
本身就已經擺明有人發功講呢啲嘢有意義咩
封城沒也食
講中蛆男係叻仔,153都重用佢就知,不過CCTVB整定收皮咁解
人地同陳奕迅好似係親戚嚟
人地大把錢到到都住一陣都得啦
上一代明星都好容易賺錢
王祖藍 咁既二打六都賺到四千萬

家陣mirror 上弦咁紅, 都未必賺到佢咁既身家
原來王祖藍有4千萬都唔投資中國, 去香港買樓

係呢, 王祖藍咁忙, 佢係點樣將4千萬匯落香港架?
聽講好串, 聽 youtube Smart Travel 爆料講
佢保持通話又演得幾好

林曉曉古惑仔下把係人都做到
王粗鹽同的士陳根本係香港兩大勵志例子
特別係王粗鹽
公屋仔 + 160都唔知有冇 + 極度樣衰
根本係地獄模式首抽
但係竟然可以打爆機
印象中佢揼咗幾百萬落去裝修呢間屋但爛尾
對佢嚟講可能係甩難
王祖藍本身係APA果時好似已經係學霸黎
佢條path等同人地GPA爆4入ibank升到上director咁
殘體字已經唔想睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞