工程bim d價係咪差左…

164 回覆
2 Like 25 Dislike
依家都唔係個個識CAD啦
屌我ccbc見工 mc hr覆我得四字頭
師兄做左幾多年
Bim接近5年, 之前做咗4年construction related
4xk都算唔錯啦
Ccbc左幾耐?
近排讀左ccbc 想轉行bim 呢條path
讀黎都無用
做過先識
真呀 所以我係諗住要做都係由低做起
DLM 見到人地班所謂BIM coordinator on99 英文唔得 水例消防例唔識sprinkler唔識派,Reflected Ceiling Plan無畫MOE天花就真係唔知要加promat,UU亂撚咁嚟,連SMM4都未聽過 (都莫講話點apply落model/family度),完全無workflow management concept 都收緊30k+
跟住望下自己做左幾年QS consultant + 3 年on-site bs coordination 經驗 + 英文煲冬瓜比一般consultant 好一大截 + 最重要係個盤勁隔涉都係收4字多啲,突然覺得自己值更多

算數,等夠鐘考CCBM算
如果有條友又識bim又識你上面果堆出面分分鐘收緊60k up
其實呢抽野已經係 PC/engine 野
一個精呢堆野又識 BIM 正常已經係 BIM ger

乜公司黎架?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞