如果你係「喵坊Mil Mill」個老闆,會唔會去新加坡?

205 回覆
1594 Like 14 Dislike
咁咪日日唔洗行山,行shopping mallllll
而家係呢度趕絕你
仲有得你諗

佢想兩邊都做。

都好嘅,好多搬去新加坡嘅香港公司,一開頭都係兩邊一齊開先,之後再睇定啲
港共香港地唔係做樓炒金融全部都係垃圾
會唔會分分鐘 吹下水 等香港留意下
香港都要有地方先有得做,要搵另一個地方又港一大筆,又要擔心下個租期會唔會繼續租比你
最好就係原址繼續做
柒撚到喊

30年經驗環保回收業專才

白白送比新加坡
國際大城市vs中国大城市
你將佢類比做半導體光刻機
tsmc同三叔、Intel都係嗰部
良率差異就在於經驗同學習曲線
on9先留係到啦
其實科學園有乜撚嘢升級?
唔通真係空個廠出嚟整晶片咩
但係垃圾臭港多垃圾,佢可能會多單過星加坡
咩而家中國唔係咁咩?
Deal 埋有成家居留權先去
其實依d行業技術含量唔高
真係背後既物流,方法,政策,人才先最重要
要類比既就係當年新加坡派人黎香港學公屋,街道路線點搞之類
不過香港政府係廢,不嬲以為事但sponosr你,買左d機放係到,請人,就自動波識做,好似打機咁,笑撚死
屯門短租空地…..去新加坡算數啦
無心嘅點會攞成千萬做個又辛苦
配套又差嘅行業
既然香港冇得做,人地誠意邀請你去果度做,
點解唔係果邊做基地?
唔使咁認真回on9
李嘉誠有夾份嘅維港投資同政府傾嗰陣都可以擺個死人款出嚟

可想而知佢哋don’t give a shit about mil mill

https://www.hkcnews.com/article/46939/%E5%91%A8%E5%87%B1%E6%97%8B-%E6%9D%8E%E5%98%89%E8%AA%A0-horizons_ventures_%E7%B6%AD%E6%B8%AF%E6%8A%95%E8%B3%87-46939/%E6%9D%8E%E5%98%89%E8%AA%A0?page=4
去到其他國家 真係有香港咁熟邊度回收廢物?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞