如果你係「喵坊Mil Mill」個老闆,會唔會去新加坡?

205 回覆
1594 Like 14 Dislike
一定去啦

坡佬識玩,協助
叫你過嚟投資開口埋口話幫你
實際上就收你錢
叫你請本地人
跟住睇下做得掂唔掂
唔掂就錢已袋理撚得你
掂嘅話國企sembcorp會跟住抄
跟住贏晒政府生意
到時你就自生自滅

同7-11自營vs特許經營一個道理
去前can can can
去後no no no
去啦
做咩要喺香港被人白眼
如果有人邀請都唔去,咁就真係抵撚死
個老闆放口風話好愛香港只係睇下有冇人留佢,冇既話打包走硬啦
你好似調轉左
係星加波科水幫你搞
佢唔科你隨時可以走
屌 愛有撚用咩,愛唔洗食飯?
愛情當飯吃
協助
有講科水?
新加坡waste management最大嘅公司就係國企sembcorp
其他幾間都係有本地有錢家族背景
你覺得會比你倒sembcorp米?

你做咩人地跟住做
跟住所有政府tender都贏唔到
夠鐘記得返香港
到時李顯龍就唔荒唔識笑
佢呢啲技術輸出歐美, 班環保大愛好buy , 到時新加坡同國際再多啲connection
念乜嘢
我唔信佢冇錢搵可以食過世, 盤生意隨時有借錢黎做, 留係香港等死咩
爛鬼臭港 邊個仲想打入
腥港有咩?
新加坡創新工業係好容易攞到資助的。得閒去啲大學inno centers 睇吓。
搞呢啲連地方都無,問起就三不理,唔知我睇唔到
但人地正苦大力支持
有正苦支持差好撚遠,你知搞呢啲地方呀equipment呀好多規範咁
睇唔到佢留低理由
不過真係估唔到monkey仔本身訓喺度贏,都仲連呢啲小公司都有mon實,李ceo係細心既
乜有得選擇咩
依家香港趕你走 冇地方呀 要搞晶片呀
邊一個地方更支持環保,明眼人一睇就知啦
又有錢,又有得發展,唔洗考慮啦
https://www.hknesa.org
其實好多野都慢慢整緊 只係未有咁多人知
好似啲歌手咁你可能見佢無啦啦紅左
其實只係紅到你突然見到一樣
但老實既 香港搵開快錢冇人肯慢慢等係事實
E.g.電競賽事 起撚到個場撚大但係啲受眾未成熟
最後搞到大筆錢放落冇人睇又收皮
人地monkey 綠化比率好高 又夠創新
呢個真
佢哋係被迫唔係有得揀
大家可以幫手sell 自己俾新加玻
唔買都嚟睇下啦喂
老虎蟹都去啦
年年蝕錢好好玩?
做起咗個朵,係東南亞都大把世界
走得就走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞