寵物小精靈Pokemon 正版玩具討論區#8

929 回覆
9 Like 12 Dislike

香港仲要等多個月, 嗚嘩
好波
白海獅同富迪?
隻鯉魚龍好正咩廠出
終於知初代先吸錢
正正經經出曬1-151啦
Epic Battle Figure Gyarados
想問下比超 比卡超 雷超果Set係咩黎架?
係邊可以買到晒3隻?
分咗三代scale world咁出
想買曬3隻有一定困難
Thanks
電effect係黏土人 小智

https://www.goodsmile.info/zh/product/6516/黏土人+小智+皮卡丘.html#

但講特效效果 再上面張圖靚好多
係賤 分三彈出
不過都係通販 相對難度同金錢較低
呢隻而加都好難買到
為左個effect就唔會買佢 大把正閃電
我只係就地取材
想收藏D高質素既系列,請問有咩推薦?thanks
原本睇完樓上巴打既分享,都覺得Scale World好似唔差,
但睇實物又冇我想像中好
Rement 出個d場景
Scale world個D係拎黎集郵

多謝推介
另外想問下立體圖鑑同Scale world黎講,邊樣好D?
Scale world跟比例正好多
但貴好撚多
個人愚見
立體圖鑑好似係2003年左右開始出既扭蛋
已經絕哂版 好難收
熱門既立圖隨時都要幾舊水甚至上千蚊一隻
仲要唔係有錢就一定收到, 未必有人會放
除非有人脫坑大量咁放售, 否則唔建議考慮收立體圖鑑

Scale World相比起立體圖鑑就大隻好多, 所需空間都不少
但好處係近年先推出, 間唔中都會復刻舊系列, 所以想後追儲返既難度都相對低d
但同時價錢都唔算平, 魂限每次出一隻人物加一至兩隻精靈都要幾舊水港紙
另外Scale World長遠黎講都唔會有出得齊哂所有精靈, 因為要每隔一個月先出一次新野, 你想儲圖鑑集郵既話可能要叫個孫燒俾你
立體圖鑑有緣先諗啦
你想收都未必有人放

銀彈無限另計
立體圖鑑有錢都買唔到
立體圖鑑都係跟比例
但的確係細粒
唔用心睇唔太對比到個體積

但scaleworld又大到無咁上下空間擺唔晒
就咁計體積係立圖8倍
正常人香港地開得晒盒擺出來
一係就屋企大
一係就租地方

不過計單個進化鏈的話
好似Scaleworld都未必貴過立圖

獻醜拎左美納斯出黎比較下
左面Scale World右面立體圖鑑

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞