Omicron爆「新變種」已擴8國!專家:BA.2.75.2是他們目前檢驗到免疫逃脫能力最強的病毒株

112 回覆
68 Like 8 Dislike
BA.3.141592653589793238462643383279502884197169399375105820974944592307816406286208998628034825342117067982148086513282306647093844609550582231725359408128481117450284102701938521105559644622948954930381964428810975665933446128475648233786783165271201909145648566923460348610454326
咁我咪要好驚

呢隻毒好似專為打針人士進化
無啦啦由ba5去返ba2家族
我懷疑係啲藥廠搞出嚟

歐洲批咗嘅第二代雙價毒針係ba1
美國就堅持要based on ba5嘅第二代雙價疫苗
然後我記得睇新聞有啲專家話美國咁做未必好
因為估計年尾流行嘅新變種病毒係比較接近ba1多過ba5

之後而家就有隻ba2家族嘅,的確係接近ba1多過ba5
有冇得黎咁撚巧合
疫苗加速變種
苗撚準備
質呀夫
打針啦喂
而家好似想將感冒正名化同系統化
同時集中處理感冒病人 起隔離設施隔離病人
唔長啲 唔多啲數字點數
點嚇到啲廢老以為又有啲咩新絕症
直接絕育
又嚟
就快變ip address: 192.168.1.1
根本經已流感化

除非會引起嚴重併發症

否則WFC
又變種
香港人又無得去旅行喇
先前入侵台灣、日韓與歐美的Omicron亞變種「BA.2.75」

就係無14億大國 又然
只係睇標題就知一定係垃圾台狗新聞
唯恐天下不亂咁
印度時報
北京大學
以前啲流感病毒每年都變小小有無比個型號佢?
就快長過串IP
好悶
全民了鼻唔該
又多個打針的誘因, 正苦又可以借題發揮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞