[偉大航道] 組合農夫宣布簽約大陸經理人公司 重用農夫官方微博

311 回覆
51 Like 879 Dislike
其實佢地由俾tvb重用開始都已經唔係嗰回事啦
去中國發展只係另一個層次
講到尾都係錢
劣迹艺人
由鄭永芝開始聽
估唔到會最後會變到咁樣
應該好快上大陸拍綜藝搵銀,學人唱普通話rap,不過我肯定佢地上到去都紅唔起
屌你咩
農夫出道係跟陳冠希而家希哥長註大陸,可能跟返佢
法國依度d人都幾癲

又唔撐佢,又唔撐佢公司tvb,然後要死返支那搲撈又要屌人無骨氣,又笑tvb養唔起佢

講到以為有支持過tvb去助養佢哋咁

人哋就係行咗廿年骨氣都無乜人理
果晚同男朋友嗌完交唔見咗銀包入去差館落個包
點知有幾個警察包抄問我乜事乜事我話係急事急事
但係呢啲小事最後轉介比警署入面其中一個CID
幾日後去High-tea
巖巖好放低筷子佢打黎叫我快啲乖啲
過黎警署認領番個ID
仲借啲意巖巖好夠鐘放工不如落去樓下個酒吧放一放鬆
我當時無為意六神無主
點會估到呢個便衣原來係一個騙子
加上隔離係警署有關二哥頂住
一杯兩杯猜枚猜嚇枚終於不省人事
到我醒返果時哎我望見我既身體啲衫褲係我隔離個警察食緊煙仔
我係咪要報警我就係去報警所以結果攪到今日係差館衣衫不整
以前有警察保護市民今日有警察侵犯証人
到底邊一個敢對邊一個差人以後都咁信任
當警察都唔可信試問
好想睇後生嘅佢地同而加隻揪
呢個唔想相信

寧願係變咗,都唔係由一開始就唯利是圖
所以而加唔做歌囉

Rap a long song 已經屌返晒自己

成為自己最唔想成為嘅嗰種大人,佢哋自己實現返,真係最大嘅藝術
佢哋仲敢唔敢唱
而加十七年華嗰啲都唔敢啦,唔好講十年人事
原本都想,雖然19年到依家一直都潛左水咁,又喺TVB搵食,但始終都係學生時期嘅回憶,諗住開演唱會都會去睇,但係簽中國經理人公司真係接受唔到
大把歌都唔唱得啦

不過啲大人唔會覺得啲咩,好似林二汶都係咁,都唔知自己歌緊咩,用自己嘅方法扭曲啲歌
冇乜人理
佢由456wing到舉高隻手 首首歌都唱到街知巷聞
個個中小學生都識背晒歌詞
去到入tvb同do姐拍綜藝
又遊戲節目去到旅遊節目
個個都捕住喺電視機前面等睇佢哋有咩新火花
咁樣都叫冇乜人理?
依鋪真係變做最唔想成為個種大人
on9 留係香港日日比你地笑咩
人地外國甚至內地都開放左好多
搞show易好多 好過香港d濕鳩政策
其實廣州為左保護廣東話已經遊行過幾次, 佢地保住左個廣東話電視台, 算係咁
同濕9 moment一齊做酒吧show
返乡下耕田啦农夫
咁搵到錢未
陸永住晒大屋養到老婆同啲女肥肥白白
C君揸晒跑車咁 你覺得佢哋好窮?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞