[偉大航道] 組合農夫宣布簽約大陸經理人公司 重用農夫官方微博

311 回覆
51 Like 879 Dislike
聽完可能你會憎我 想打擊我
123齊話聲
456嗌冚家拎
C君本身都做cctvb高層本身已經藍底
返鄉下耕田
唉 我自問已經撐咗你哋三年,一直說服自己你哋好快會出返嚟,點知愈踩愈深,今次真係撐唔落了

哇 咁你要返上去行吓
吓 我都唔識唱普通話
唔駛架 只要你郁一郁咋
佢哋就「嘩」 直頭變咗劉華
係 如果要計出埠做嘢最盞鬼
出出入入都係頭等機位
咁又係 間酒店房裝得落我間屋咁滯
我諗過住足一世 以後都唔返嚟
到你發現其實你慣晒 入娛樂界當你貨物賣
你積埋積埋覺得冇古怪 即時certify
我本身都係,2020等到依家,可能以後無機會了
真心好想喊
我每次聽佢哋嘅歌都好感觸,唉
利申死忠
陸永老婆都成日發夢,真係估唔到會淪陷到咁
我細細個 阿爸晚晚猛播Sam哥嘅歌我聽咗太多
但係到我大個 同一套見解而家乜都變晒
以前話 沉默是金 我驚我轉頭俾人鬧鑊甘
你話笑罵由人 因爲真永是真
而家唔出聲啲人會好易憎你就真
沉默唔係有胸襟 沉默唔代表中肯
尋日先俾人話我唔夠勇敢
你話過 咪移民 咪去外國做二等公民
而家每年多幾千人好兇狠心諗梗係爭住鬆人
唔係啲生意佬去外國進軍 係啲小市民對呢度冇信心
學生哥 好温功課 而家學生多 更多功課
驚輸在起跑線 童年得考試同測驗
贏咗學分 輸咗童真
Sam哥都估唔到個世界會變成咁

最愛嘅廣東歌之一
唉 真係好撚sad心痛過失戀
人仔最緊要賺得多 人地點樣講我都好閒
可唔可以同我講係假新聞
果晚同男朋友嗌完交唔見咗銀包 入去差館落個包
點知有幾個警察包抄 問我乜事乜事我話係急事急事
但係呢啲小事最後轉介比警署入面其中一個CID
幾日後去High-tea 岩岩好放低筷子
佢打黎叫我快啲乖啲 過黎警署認領番個ID
仲借啲意岩岩好夠鐘放工
不如落去樓下個酒吧放一放鬆
我當時無為意六神無主 
點會估到呢個便衣原來係一個騙子
加上隔離係警署有關二哥頂住 
一杯兩杯猜下枚猜下枚終於不醒人事
到我醒返果時 哎 我望見我既身體
啲衫褲係我隔離 個警察食緊煙仔
我係咪要報警 我就係去報警
所以結果攪到今日係差館衣衫不整
以前有警察保護市民 今日有警察侵犯証人
到底邊一個敢對邊一個差人以後都咁信任 
當警察都唔可信
C君仲有得發育
幾撚時輪到佢哋
一直都系 翡翠台 歌唱組合
(需要意外嗎

翡翠世界仔精神
你冇做到個壞人 但係做咗你細個最唔想成爲嘅 嗰種大人
睇佢哋係咪真係做得到佢哋口中嘅北傳囉
我又覺得唔需要誅心論住嘅⋯⋯
但失望我都好理解
同類情況十居其九都係腐化收場
反正nth to lose 真係轉紅先斷捨離都未遲
都幾唏噓,佢哋如果真係轉軚
佢哋到底點唱得以前啲歌出口
佢地live唱黎唱去咪舉高隻手 果炸歌不嬲都唔多唱架喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞