個個咁努力唱淡樓價,加埋呢幾咁多因素影響,樓價咁都跌唔落

177 回覆
52 Like 62 Dislike
你真係好衰
邊到,幾錢,搶你貨果個幾錢成交?
過多2個月,一齊望下你應當後悔定偷笑
你斷月計?我斷年計㗎喎
唔怪之得你哋咁窮
眼光嘅長遠真係影響一個人
吹水你就叻,問詳細啲就露晒底

不如你學我咁貼啲證明嚟睇吓?我貼嘅證明連埋香討地產區超過20份你貼嚟睇吓,改圖都接受喎

(內有資產證明)我正式糾正連登風氣,以後冇圖嘅人無資格講自己人工同埋身家幾多
https://lih.kg/3101408
不如你學我咁貼啲證明嚟睇吓?我貼嘅證明連埋香討地產區超過20份你貼嚟睇吓,改圖都接受喎

(內有資產證明)我正式糾正連登風氣,以後冇圖嘅人無資格講自己人工同埋身家幾多
https://lih.kg/3101408
有乜証明係你?
係律師樓做個師爺仔都影到好多份俾你睇啦
我都話咗我接過嘅圖超過20份
再唔係你去香討地產區問吓我係邊個
(分析)窮三代根本冇資格怪自己父母(內有資產證明)
https://lih.kg/2971932

再唔係嘅呢份樓契依家就係我呢家間屋到,如果你識嘅話你不如同我講你想睇邊一頁
我依家即時影俾你連埋ID

影到嘅話你扮狗吠嚟聽吓?
11月開關就爆升
認同樓主
啲廢青廢老買唔起樓係房屋台日日唱淡
但樓主兩萬蚊數都走 點撐你
剩係見你係咁開post 唱旺
而且咁多成交舊樓都跌10%以上
唔計定點
同埋講下黎緊有咩全做番旺樓市
唔好鳩up用以前既事推論而家一定都咁wor
人口上升既剛需傳說都無左啦wor
仲有律師信呢?
數學天才 5%<2%
新屋苑邊度升 新盤都減價低水沽喎
睇淡就一定冇樓 唔通施永青最近睇淡佢就冇樓呀 你都幾搞笑
你咁緊張人唱淡做咩 有實力供到咪得 你咁睇好有多餘錢仲買多幾層都得啦 大富戶呀話
我幾時話過係根據Ccl得出2%嘅結論?
我係話CCL就算全部用舊式屋苑都唔過5%
至於我啲數據一定全面過你呢啲窮鬼,點樣計出黎亦唔會教你

你呢啲睇新聞就以為人哋大劈價笑死

單單講康城,2018-2019年買嘅新樓,九成到今日仲係賺錢你自己將逐個成交計一計
唔好post戇鳩新聞俾我睇井底之蛙
呢個世界好公平
風險越大,入場費越平
樓對我來講係寶物,我嘅角度就係揸得幾多得幾多
當然前提係要有多餘嘅錢

淨係講香港呢4-50年,用咁長嘅時間去睇,唔同嘅投資工具都表現得起落無常,根本觸摸唔到
淨係講股票都淘汰咗好多舊股票,所謂嘅恒指、納指,都係不斷更換指標先可以維持向上,踢走咗幾多破產嘅企業大家冇去諗

風雨不改屹立喺所謂嘅投資市場真係得樓市,唔知係香港全世界都係,衰極好似日本咁都算穩健
咁啟德跑道區新盤寶物買咗幾多個單位?
連登仔妒忌你但傷害唔到你,只好默默留一個負評。
各有睇法
貨幣會貶值大家都同意,無論你點樣加息點樣壓制都好,幾百萬喺若干年後一定唔會值錢

的確有好多跟賺錢嘅投資工具,但風險亦都大

例如一隻股票,佢會被淘汰
好似當年通用汽車,冇人諗到佢會淘汰
今日嘅Tesla,一樣唔會永遠屹立不倒
人類創新能力太強

而樓係必需品土地亦都有限
你可以話樓市升得太快會唔會回落,我假設就算真係跌50%,10年後20年後一定升返有突,因為住屋永遠都唔會淘汰,貨幣永遠都會貶值,呢個係好簡單嘅真理
樓對我來講係寶物,但有得揀我都會揀一啲潛力比較大嘅地段
啟德係我唯一一個唔會投資嘅地方,至少目前為止一間啟德都冇

其實妒忌人冇用,有錢過我嘅人亦都多的是,唔通我又葡萄人搞到自己瞓唔着咩我寧願選擇佩服人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞