個個咁努力唱淡樓價,加埋呢幾咁多因素影響,樓價咁都跌唔落

177 回覆
52 Like 62 Dislike
日日mon住自己層樓個估價
明明話唔care但係又要睇住房屋台同廢淡唇槍舌戰
仲唔辛苦?
我是loser
無得睇住自己層樓跌是我的最大遺憾
罪名是不做樓痴
嗚呼
邊個同你講跌得2%?中原禿頭陳?
需要人講?睇ccl
而且ccl用嘅數據都係好舊嘅屋苑開始貶值
好多新樓例如康城仲升緊
所以真係千祈千祈唔好放寬辣招
你講呢類人更加容易誤會以為樓價暴跌緊睇到少少新聞就自爽,點知有啲新樓仲升緊
呢個年代梗係查資產好過揸現金
唔好俾輕微嘅升跌影響呢個事實觀
再有錢啲嘅要買多幾間包二奶或者放寵物
啱嘅,樓價咁硬有必要永久維持辣招
支持留港
小業主?
你係咪誤會左?我物業可能多過你屋企啲手辦公仔

再者,人哋計完數先買樓,一般都係專業人士或者中產,大部份供樓仲有錢剩仲多過你
咪就係大把買樓嘅中產專業人士計啱條數。
每個月剩低嘅錢可能仲多過公屋仔
人頭、公司
有幾間都係照比稅,長遠來講嗰啲說根本不值一提
如果有水晶球俾你返去九七年,比50%說你都肯買啦
短暫嘅升跌根本唔好太在意,貨幣嚟緊會貶值得仲犀利
淡友何其多
你拎最偉大既韓sir出黎講
我地淡友只需要跟隨韓sir既步伐
一路睇韓sir既post一路恥笑小業主
邊會曬時間

依家周圍都蝕讓
相信偉大既韓sir不費吹灰之力就開到post

兩三年前就真係要d時間搵啦
三年前比著我都唱好
得啦得啦
你姓李架ma
我貼過至少10份證明
鄉土地產區邊個唔識我?
井底之蛙

(內有資產證明)我正式糾正連登風氣,以後冇圖嘅人無資格講自己人工同埋身家幾多
https://lih.kg/3101408
你買股票唔會有輕鬆回落㗎?直線向上㗎?
呢兩年咁多大事發生,基本上冇乜跌咁滯,咁你都仲睇唔到樓市有幾穩?

所以咪抵你哋窮
你買股票唔會有輕微回落㗎?直線向上㗎?
呢兩年咁多大事發生,基本上冇乜跌咁滯,咁你都仲睇唔到樓市有幾穩?

所以咪抵你哋窮
回落..
會回落阿..
升得番先得架屌你
屌你老母
你睇下呢一年d美股
仆你個街strong hold
都唔知幾時先跌完番家鄉

屌!
香港不嬲屌人公屋,直至單/ 雙非兒童大個變晒成年人先吹人生贏家
我貼過至少10份證明
鄉土地產區邊個唔識我?
井底之蛙

(內有資產證明)我正式糾正連登風氣,以後冇圖嘅人無資格講自己人工同埋身家幾多
https://lih.kg/3101408
調整下資產姐!
樓豬咁把炮
你呢d賤民點會明白

乖乖地奶樓豬鞋底啦
心情好啦wo
可能會送層樓比你既
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞