(慎入有片)中國小童扼死自己吖嬤

1001 回覆
389 Like 23 Dislike
啱啱search返段新聞嚟睇
真係地獄鬼國

//

中國2010年的人口普查顯示,所有勞動力中只有24%的人高中畢業。這個數字在所有中等收入國家中為最低,落後於土耳其、巴西、墨西哥、南非、印度尼西亞等國。在經合組織國家,所有勞動力中接受過高中以上教育的為74%。
羅斯高指出,2013年,中國城市高中入學率為93%,比美國還高出一個百分點,但農村的高中入學率只有37%。

//

在對中國近20個省份13萬多名農村中小學生進行體檢後,研究人員發現:27%的孩子貧血,33%有寄生蟲,25%視力得不到矯正。

//

從2014年起,羅斯高的團隊開始在中國農村給0-3歲的嬰幼兒做智商測試。在此之前,從沒有人做過類似的研究。

結果觸目驚心:陝西、河北、雲南農村地區18-30個月的嬰幼兒樣本中,45%到53%的人智商不足85,低於正常水平。

//

當研究人員問家長:「你們昨天有沒有給孩子讀書時」,他們像聽到天方夜譚一樣驚訝,然後咯咯地笑起來。參與調查的家庭中,只有10%的家長頭一天和孩子說過話;3%給孩子讀過書;70%的家庭有0-1本書。

「放眼望去,中國農村約半數的嬰幼兒智力發育遲緩,這意味著未來4到5億中國人可能會有永久性的認知障礙。」 羅斯高說。

//

http://hk.epochtimes.com/news/2017-09-16/73406255
背後原因令人暖心
件衫寫住“最強王者”
睇見就黑人憎
阿婆冇善用左手解圍 揸住把尺有撚用咩
不過可能個腦一缺氧就諗唔到點樣自救
細路d肓力好勁,同個老野d 骨都脆曬
國家強大了,細路可以打贏成人
第一野批爭已經暈下暈下無力.
邊到反抗到. 再加迷暈鎖.

拍片個個一直玩玩下.仲以為好好玩.
仲360度拍攝.
一鎖個婆落地,已經要分開.
個時阿婆應該已經幾傷.
唔好太高估佢地
佢地未進化
亦唔好批評佢地
大把法律準備屌柒你
只能包容同體諒
近朱者赤 有細路就去外國吧啦 依家香港愈黎愈多呢d細路
最強王者
毛澤東表示approved

btw 有新聞/支那有post討論時想睇
麻煩有心人reply
小朋友揹炸藥包!?
支那人沒有一個是無辜。
成家人由老到小,全部只識打打殺殺。
早啲冚家剷,對世界絶對係好事。
講緊有錢去五星級酒店果堆大陸人, 雖然好多都貪小便宜, 但佢地知道邊D係可以拎邊D唔可以拎, 而五星級酒店大多數都係容許客人問酒店拎多幾套走

你講果種好大機會係大鄉里出聲唔知邊D拎得邊D唔拎得, 我做緊五星級酒店, 果班友就算係大老粗佢都知道邊D拎左係要收錢邊D可以拎多D
大個好可能係連環殺人犯
真係鬼國黎
阿婆大戰最強王者
對得住佢件衫嘅名號
成條片最理性果個係隻狗,比晒warning,狗都feel到有問題,支那人狗都不如
咁好抽
呢點先心寒 又或者條片之後走去拍醒嫲嫲冇反應call白車
分身家
好撚cls
生出黎唔識教
又唔比書佢讀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞