今日見人用fold,睇到條摺痕真係笑出聲

313 回覆
81 Like 268 Dislike
你識唔識字?完全唔郁喎

你打機不斷要禁掣更加個角度會不斷微變啦

條痕點會睇唔到,最多你話你覺得唔顯眼姐

但肯定唔係幅相咁perfect咁睇唔到囉

關攰乜撚野事
唔好拗 當我唔識字囉
用咗zfold3成年
無你講嘅問題
上網見得多你依種人
其實正面望既話條痕唔係好顯眼
相比視覺問題我覺得打橫掃mon會掃到有條野凹左先係重點
可惜萬五真係有少少貴 如果係一萬左右可能會考慮下轉會

利申 多年ifan boy
依加話摺機無用果啲
同3年前話 ios 60hz順過android 120hz果班係咪同一堆人來
搭單問下,摺mon個screen用得耐,出問題既機會大唔大?
如果256gb嘅話 去電訊商買淨機都係萬三左右
想問下實機打橫掃係咪真係會明顯感覺到中間有條野
會唔會搞到觸碰有問題
喺你啲人眼中apple所有嘢都係柒
14pro max 同重量已經無咩分別

照你咁講

Pro Max係咪又重又大部拎嚿磚出街
你都ON柒鳩既

打PS5 夠拎住個手制啦

你係咪又打唔到PS
咁唔通ip可以airdrop android?
定律黎 唔係apple野就垃冇用

apple 一出就話 嘩 好穩定 買!

要穩定 apple岩岩出新智能手機果時 你地係咪用3310?
買左Fold4一星期、咁多晚都冇再開過部IPad Pro真係好敗家。

不過老老實實仲未習慣android, interface冇apple咁易上手,google assistant對比起Siri好垃圾,智能家居冇Lock Screen shortcut,android auto都冇apple CarPlay好用。

不過手機試用體驗比iPhone好,內Mon multitask可以一邊打機一邊YouTube再上埋連登。同一時間真正多功。相機有美肌,老婆未化妝都唔怕投訴,反Mon自拍用盡主鏡頭同外mon,老婆preview到實時個樣bb又見到自己個樣識望鏡頭。

不過點都要雙修,apple生態圈太強大。
厚撚到仆街 唔好諗住唔用套 成部機膠嚟 一跌就玩撚完 個摺位一入沙就會壞機 真係要買記得俾多少少錢買埋全保
係會感覺到 望都顯眼 但觸碰就冇問題
本身都怕係智商稅,但用咗幾日覺得幾好

平時閉合狀態個mon比一般手機窄,單手操作易咗,但又唔怕好似上一代太窄影響打字,睇片睇文件就打開內mon,成部ipad mini咁,中間摺痕其實真係唔洗理,一啲都唔影響

利申:第一次用摺機,fold4 512金
但係又好多人買左
去舖頭拎上手睇過係幾正
對上一次拎嚟玩好似係第一比代
依家比較條摺痕其實進步咗好多
如果佢可以單手開到就正
價錢就真係貴嘅
其實今代真係做到
巴打我同你一樣都係512金
唔知係咪我問題
我部fold4 摺埋咗之後唔會好實
即係好細力就已經揭到少少 但之後要用啲力先打得開曬
何以見得?
好難單手

驚跌
倒返轉,我覺得太難打開太實
出街行應該大部分人用外mon,係坐低左先會用內mon比你地都唔會一邊行一邊用ipad
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞