日經,Netflix Disney plus 二揀一,續邊個好?

51 回覆
3 Like 19 Dislike
識多啲朋友兩個都做寄生蟲咪得
hbo 好多嘢睇喎 仲有succession 果啲呢
但hbo得低清呢 我有科金睇house of dragons都係上網down 4k seed黎睇
係香港如果只sub一個真係好難考慮hbo
遲啲hbo同discover合併果個channel就唔同講法
Netflix算係最雜咩都有得睇
如果睇既題材夠廣一個月最起碼有一兩套新戲同劇啱睇
disney+暫時fans向居多因為戲路單一啲
好簡單睇你係咪marvel starwars fans同埋屋企有冇小朋友
Netflix睇咗幾年,好少睇美劇。主要睇動畫/歷史同社會類紀錄片/Talk Show/電影。
撇除堆膠劇其實都仲有幾多嘢睇嘅。
Netflix
唔睇matvel同sw嘅我上年鬼捂眼訂咗一年
睇番Netflix 個今週上/下週上/值得期待, 無一套劇或片吸引,真係幾差吓
Hbo go
hbo go續過一排睇movie movie同true dectective
其實啲野係好高質 eg.westworld, td, watchman
但個畫質真係搞不撚掂 睇hbo仲要有個死人logo印係右上角
香港幾時有hbo max
Disney plus 新客頭一個月$18,咁舊客啦?
D+你想睇咩先,除左marvel sw冇野睇wo
why not both
各有各好
單數月netflix
雙數月disney
ct
想睇邊啲咪join 囉,睇晒即cut ,有咩咁煩惱
好似有啲人儲晒成季嘅劇一個月內睇晒佢,睇完就cut ,兩邊走來走去都得㗎,又唔使簽約
我鍾情迪士尼多啲,因為佢港產片比較多,有好多動畫都有廣東話配音,又有香港字幕,比較重視香港市場
但係無乜韓劇,Netflix 多韓劇追
Netflix喇
d+睇睇下好快冇嘢睇
韓劇真係咁好睇咩?
除咗魷魚一套都冇睇過,始終Netflix 都係為睇歐美劇
一個月換一次
Why not both
netflix乜都係黑人好想cut
有時都有正嘢架,
有野想睇咪上淘寶買個ac 10蚊8蚊一個月
netflix啦
要合家歡兒童向佢都好多

反正2邊都係lgbt blm
老鼠啲野太柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞