日經,Netflix Disney plus 二揀一,續邊個好?

51 回覆
3 Like 19 Dislike
Netflix 近年d戲周劇都麻麻, Disney 好多正嘢但韓劇又唔夠Netflix 多
唔知點揀好
disney啦,pinocchio又有black fairy,遲啲仲有墨魚仙
睇你鍾意睇啲乜嘢,鍾意睇有深度啲啲嘅片Netflix多啲嘅,想合家歡又唔想用腦睇嘅咪Disney+

但係Disney+好似啲功能仲未發展成熟咁樣,唔識得自己轉跳下一集,明明只係𢲷緊腳趾諗住一陣就跳過片頭,點知個掣出現咗幾秒就消失
無乜甜野睇
Disney 個介面好似prime 同埋load得好慢
Disney+個用戶體驗做得好垃圾
二揀一揀disney+果啲建議你聽下佢啲推介
佢個marvel,Star Wars,鐵血戰士系列又真係好吸引
我次次想睇預告佢都彈下一套推薦劇出黎
佢係咪抄prime架?
Disney+多港產片
主要睇你中意睇咩類型,兩邊都有自己獨家野
同埋你講「續」,其實你兩邊都有訂過啦,都未知邊個啱你?
啱啱開套pinocchio嚟睇,睇到blue fairy呢part已經頂唔順
黑人都算,點解而家要專登搵個醜嘅黑人
咁你醜都算,點解要光頭
一開口淨係留意到門牙中間大大條牙罅
Disney我屌你老母咁搞我套最愛

Why not both?
Netflix 韓劇多又正,Disney 就有多個系列有排睇,係應該兩個都要續
那有錢?
呢2個揀1就netflix
但如果係主要睇劇嘅話
覺得so far hbo d劇先係最高質
netflix真係好壞參半
disney就得啲marvel劇吸引到我睇吓
認真disney+ d 音響好撚過netflix 好撚多

我都唔係好知點解,明明大家都support atmos

點解爭咁撚柒遠

disney+ 喺屋企睇,d 音響真係好3D, netflix 爭幾皮
睇完一個咪cut左去轉另一個
N記啦 所有嘢都多好多

Disney上得一係戲院睇會正好多
一係完全冇興趣睇

新嗰集木偶奇遇記真係俾返錢我先諗下睇唔睇
我都想睇game of thrones 前傳,不過又要joint多個台
搜尋片又廢,好似N記有十大片單果D咪開,有時套片睇到一半之後再睇唔係放係第一版當眼處,又要搜尋過
因為兩套喺Netflix度
MCU戲根本唔會成日重睇
劇最多叫好壤參半
Star wars劇我自己無睇, 戲院睇到屌佢老母
劇FD睇完都話伏
新套Prey都比人話前半勁悶
但Netflix 都越做越差,今週下週上d劇同片都好鳩,以前勁好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞