推到刑老闆復活(3)

1001 回覆
11 Like 42 Dislike
TLDR:刑老闆已bam RAP \l/
新入黎嘅巴打如果一張霧水 可以先去追故

[硬件撚]討論硬件知識、砌機LIST、解答問題集中帖(337) 水魚節完了
https://lih.kg/xNEkHNX
事情爆發#252開始 一直延到兩三個po後但由於刑天已bam(原因未知) 對話可能有殘缺
事緣我想去冰島 #1266 受連登仔推介搵刑天舊件搬箱
搬好後驗收後一直相安無事之後事主發現水冷頭裝錯方向自己重裝然後導致AMD拔劍
再發現水冷頭花咗尋求刑天負責
刑天決定賠償$200阿布泰優惠券但事主不接受 及後因刑天已bam及事主潛水已無後續
問題1. 事主與刑天講法有出入:一直聲稱乜都唔識,但又自己去拔劍;
事主聲稱刑天話好攰唔開鋪俾佢拎翻啲野,但刑天po翻對話證實有主動配合事主;
而事主受巴打們咨詢亦前言不對後語
問題2. 當日大量未知來歷網軍不停推po煽風點火帶風向
問題3. 刑天只提供搬箱服務事主亦驗收過電腦,後續責任誰屬?
問題4. 為何就因發生此事突然刑天就已bam?時間未免太過巧合?而另外一間知名大型龍頭連登良心非腦場文化非林家軍砌機網店霸佔大量硬件台空間依然相安無事?

以下開放追悼刑老闆\l/
補充資料:
因為刑老闆已bam,我唔係mon實,對話唔完整加上被bam前都仲係未知真相,以下內容肯定有唔準確同漏嘅位。

現實發生嘅:
有連登仔搵刑天買箱+砌機,搬完試完正常交機。個客覺得個水冷裝嘅位唔啱心水自己移位搞到拔劍,開機mon冇輸入。刑天免費幫佢check覺得係塊板問題,之後攞上H4。
中間堆保養時序要其他人補充,我唔肯定,我記得就加埋就板搵H4兩次同cpu一次,好似仲有其他。好似加加埋埋搞咗一兩星期。
總之就搞咗一輪都搵唔到咩事,跟住就推咗比悠二搞,發現係pice slot有針彎咗。
塊板經咗:刑天、事主、代理、悠二手。
部機經咗:刑天、事主、悠二手

跟住係連登發生嘅,由於事主留言時間唔係跟現實時序所以有啲時間上嘅嘢可能錯。次序都唔係跟足留言時間。
1. 屌刑天態度差,聲稱打電話搵刑天開門攞擺喺佢鋪頭嘅卡時刑天話「好攰喎 唔想開門。刑天po翻whatsapp圖顯示佢好配合事主。
2. 應該係刑天搞唔掂比返機事主之後刑天打錯電話比事主,事主miss咗call之後wtsapp刑天回:應該撳錯掣 LOL。
3. 話個水冷花咗,先係暗示刑天整到,再話唔知邊個。
4.事主話刑天扣住佢部機成個星期都搞唔掂
5. 刑天表示比200蚊阿布泰coupon事主 事主話要1000(我呢邊冇追到 其他巴打講的)。
6.事主多次表示自己乜都唔識。
6.刑天突然被bam

至於係唔係有網軍我就唔評論,我都唔識分邊個係人邊個係鬼。客觀嚟講就事主留言初期已經有人跳出嚟屌埋一份。
及後事主要求1000 coupon後開始多巴打認為食相難睇出聲, 事件發酵多一陣之後悠二點名表示一人少句。

上面搵保養過程我冇追到實,請各位補充
刑老闆遺言:

回帶:
刑天?我打到你冇明天啊!(2)
https://lih.kg/3132441
中共係咪好驚刑老闆?
https://lih.kg/3128431
我二死亡筆記:
松野月子,布甸狗不是布甸,Yeonsoo,我姓何,Kranvagn,IAYen,新桓波多野結衣,無心睇你
八月十八殺高達
連佢老友cb都蒲翻頭 佢有咩奶油唔出現?
刑天刑天星閃閃
明天星光更閃亮
來吧看吧熱愛不會停
風風雨雨都不怕
屌成日都用左不推文回覆

失去左刑天又失去左事頭婆今日巧吾kai針
Lm
Stronk post lm
Dllm
Ying tin ho lun ying
No one john
Peter no john
No on here
On99
I bbq 🍖 your spring pocket
無我
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞