除咗marval外,gundam係咪都玩Women Power?

75 回覆
2 Like 58 Dislike
水星之魔女

魔靈高達?? 等級設定就係睇你開啟到gundam系統「帕梅特刻痕」既幾多層

普通人開到level 4左右,再高就身體負荷唔到,女主老母最多開到level 32,但女主角BB果陣已經開到33層

可以用類似孚遊炮秒人

入面D人物已經係全女班,好時吓日本動漫卡通feel,少咗D滄桑,戰爭feel,自gundam 00後已經催向兒童化?!

BB可以用孚遊炮殺人當吹蠟燭啊dllm

話雖如此,但色調同畫質都唔錯,可以一看以下前傳

https://youtu.be/5YGW2JRxWUU
裏面有多語言字幕
女權當道
冇睇turn A?
"入面D人物已經係全女班,好時吓日本動漫卡通feel,少咗D滄桑,戰爭feel,自gundam 00後已經催向兒童化?!"
浸老屎忽除臭到
當年turn A俾人插到,之後好一排都冇果類型既gundam啦
當美少女戰士咁睇囉好冇?
0079已經有新人類女機師用到浮遊炮啦喎
YT like數壓倒性超過dislike
Comment啲鬼佬讚不絕口,甚至話係高達史上最佳開場
連登依然有人鍾意做獨醒撚
鐵血成個團都係男人你又唔講
反映現實je,睇二戰戰爭相片都幾乎清一色男人打仗啦。
唔係呢個問題,講緊係動畫畫風似係細路動畫
鬧咩?
女皇條線我覺得已經係裏面最好既野黎

一早有女權啦
黑人女人添
鐵血都話到好細路
唔駛全男or全女,俾D現實感好冇?
依家好興畫到D主角勁細路
做D野又唔合乎年齡咁
唔能明點能解
https://www.youtube.com/watch?v=3w6uyU3t_oQ
newtype n部曲得2套唔係細路仔做主角
發覺gundam撚同star wars撚一樣唔知自己睇緊乜
gunbuster已經全女班啦 洗唔洗又問下點解俾女人救國
話嘉美尤係17-18歲𡃁仔我覺得冇問題,依家D好似10歲都冇好冇?
睇完個條片
感覺個問題唔係樓主講嗰啲野
而係個故事本身開始得好牽強
追殺高達原因竟然唔係因為佢有能力推翻政府之類,而係佢會殺死駕駛員?我心諗做乜鳩
另外仲有個老母竟然唔阻止自己個女殺人,講得通咩
唔係話佢好難睇
但放入高達系列就會覺得好不倫不類
真心寧願佢定位做黃金勇者、電光超人之類作品仲好
Witch hunt原因係宇宙撚利益 其他只係籍口 呢個係你理解問題
佢阻個女幫拖到時你又屌佢左膠架啦 為屌而屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞