中_電力打工生態

198 回覆
279 Like 24 Dislike
幾年前痴撚線到連科文一個月要交8份安全報告
想當年
阿叔我係外面打滾左五六年
入左去做地區野玩下啦諗住
人工已經唔係高
之後問啲岩岩學完師嘅師兄幾錢
原來係出面打滾左幾年嘅人
都唔夠岩岩滿師嘅師兄高人工
下面屌上面,上面屌下面
滿師都係得萬六七
公司人岀名人工低,所以好多人情願做判頭,公司有位都無乜人爭
睇火睇密閉姐姐都有 滿師人工仲衰過無技術既姐姐姐姐仲有水補下
B 只係為洗錢 賺盡SOC而生
2033 年 只要阿公開放電力市場…….
其實出邊地盤都會係咁, 但係電廠出左事 出邊記者唔會知 所以先爆唔到出去
出邊地盤出事 即刻call白車 跟住記者隨後到
只能說 出發點/ 個展望係好 現實係相反
搵個唔識又唔得閒既人兼職寫😂

然後又搞下大型圍爐問下大家有冇創意做得開唔開心點解可以咁成功👍
其實你有冇諗過………講果個都好難受……………
jam左未
jam??? 實名認證
中電連登? 糕層想聽多啲下邊啲人發聲
既然大家都知連登有post, 咪上連登睇最真實既發應囉
真實既又唔想面對,整個乜_野culture Jam
仲要逼人申請,唔申請既同事就會比某部門Highlight
首先逼人申請 下一步逼開post ,然後搵人講佢地想聽既野?
你地真係有join jam?

我冇理
我都知講個個難受 咁啲膠層唔搞呢啲咪得
Exact7ly, 成日要人行出來講,不如自己行埋去聽😂 不過反正都係drama, why so serious?
有冇tg group
岩岩入覺得叫價低左好多,最近有幾間offer都高幾千,啲同事同級一齊入又高幾千,有冇得同上面反映加番1-2千
quit左入唔番
加人工2年先1-2千
Call centre咪一樣咁撚on9,,去個廁所都同你計住去左幾耐,5分鐘已經打鑼咁問去左邊,衰撚過坐監。
仲未計乜撚都要我地答

cat f就cut撚哂,退休既人走左就唔補返,判撚哂出去比某公司但人就廢過閪 剩係負責留客電話留返比我地覆,夠膽死要覆大半個月前既電話,一打去就比人屌。

轉撚左啲銀行高層過黎個個禮拜落黎碌撚大隻眼望住啲同事,屌你你人請唔夠就做唔切架啦。

垃圾工,比狗做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞