中_電力打工生態

198 回覆
279 Like 24 Dislike
大家都係打份工姐 好黎好去咪算 做咩成日搏岀位先 歧視判頭人工高?眼紅咪岀聲囉成日搞鳩人飯碗你成功左喇

你地日行夜行好撚得閒咩仆街,成日捉呢樣捉果樣好學唔學學🚓追數?定要洗戰積博上位?就算係都唔好咁樣踩住人地心口上位呀,好撚低庄好撚肉酸呀不如考慮下每個人裝個GoPro咪清楚曬啲工人做緊咩囉

你班蛋散取消吸煙區又係賤過撚呀 梳!係取消工人個吸煙區,你地公司人無影響一個二個呢埋食捉到拍拍膊頭收工食個飯又一條好漢不過傳聞膠層有私家吸煙區職位低無份去架 所以話你地中電人都分ab 喇cheap精,捉到判頭食煙喊打喊殺又話要浸豬籠落油鑊咁

仲有代工都把炮架喎,個個都係啲乜sir乜madam既閪邊親枕邊人二奶情婦小白臉,咁代遇緊係同中電人一樣 啲行為同公司人一鳩咁惡喇

一代不如一代環境唔同曬,阿叔我頂唔緊退左休喇,我做工程做左幾十年估唔到臨退休變做戲多過你地令我學識多樣嘢。點解?因為有真。高層黎廠個個所謂sir madam就落site洗太平地

阿叔我6章野行路慢遲3兩分鐘先行到去開工,轉個頭未夠就比人照肺蛇王早幾分鐘離開又捉,做到攰抖下禁下電話又捉其實係咪阿叔我樣衰影響左你定我老阻住地球轉先

夏天廠房入邊33度起步又熱又焗人間煉獄咁,留耐啲人都唔精神,想話開個大閘通下風似反個人類生存既地方喇,廠話keep唔到溫度要用多好多燃料曬錢咁又係啲發電機搵錢快過印銀紙,何況唔會日日有人中暑岀事既

阿叔我學歷低無文化如果1999請見諒

多謝一位後生仔教識我用iPhone ,多謝你借acc比我岀文,好開心識到你希望唔會影響到你份工,多謝每一位睇完既人,阿叔我呻住咁多先要湊孫唔得閒

我只係一個退左休既老人,勿上身
當年呀叔我做左一年gt就轉行走左人lu
宜家仲精彩,玩規矩玩流程玩工程
咁好
開名 屌柒佢地
而家玩safety唔係搵安全佬做
係搵個律師黎做
終於有人講。我大撐樓主
真係好撚閪
點止 呢間公司啲膠層奶共奶政府奶到雪雪聲
睇下中電幾時加入南方電網
留明
街線生態好少少,不過都變緊。真係裝cam 影鳩住哂,但自己果套流程又廢到仆街。

有乜鳩理由做一樣野要換幾套衫,貨van 淨係擺ppe 都擺唔落其他工具
LM
係咪郁手反枱呀?
gbg撚
老人院,算啦!
寫字樓夠靜,專心工作啦,
學到一個字,忍
已經賣電回國內啦…
所以咪做戲 唔係做野架諗野諗到喪左
任何大判都係大支嘢架啦,尤其係有牌嗰啲阿sir
轉左咩
啲公仔用得好正
多謝
中_嚴格叫東主
有幾咁on9先會番工
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞