愛華頓球迷集中討論區(44)COYB IQ150醒小小 唔駛俾人屌

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
班前鋒可唔可以練多啲射地波
今季隊波立體好多 上季真係靠道氣 泥緊幾場我唔介意繼續和 今季真係冇魚腩 贏唔到都唔好輸
都似
每隊都要d爛打既
踢左咁多場其實最大問題係前場分工
後防踢三後定四後大家都屌左咁耐廢事再講
但前場分工真係有少少問題
首先麥了係根本未揾到自己最佳位置(暫時踢最多係正前
其次係灰仔最佳係踢左路,佢鐘意左路出絕招
但因為烏仔踢左後防守穩定所先無將灰仔唔鐘意回防既問題放大
灰仔一轉踢右路,問題馬上顯現曬
Patterson 今場真係幾好 搵到高文接班人
唔止幾好啦
呢場係 outstanding,
助攻助守,
20歲大把前途
Maupay you're a cheat

灰仔同樓豬功能重疊曬
灰仔後備頂樓豬就差唔多,反正樓豬跑動範圍大唔夠氣打全場
希望麥了打返翼會正路d,頭先其實有無人同佢講落場要幫手塞返右邊幫手防守
乜料後備入跑黎跑去好煩,但佢打幾多分鐘係問題
臨尾差d 因為右路無人輸埋
柏達臣位置感都係要改進
比人谷多幾谷縮左入去
不過後生仔點都要交學費
出高文應該一早收左皮
今季有力挑戰big6打入歐霸,無傷的話
如果前幾場打成琴晚個場咁咪幾好
希望keep 到
如果場場都踢到尋晚水準同戰意唔係冇可能嘅事,
可惜往往水準唔穩定加傷兵永遠與愛隊常在
去左阿狗post,佢地話做乜唔買娜娜

安拿拿有幾勁?馬天尼斯:新韋拉!
2022年8月11日
【Now Sports】阿馬度安拿拿以高達3300萬鎊的轉會費由里爾加盟愛華頓,比利時國家隊主帥馬天尼斯盛讚,這位小將的踢法似阿仙奴名宿韋拉。馬天尼斯(Roberto Martinez)曾在2013至16年執教愛華頓,今年初向阿馬度安拿拿(Amadou Onana)派出人生首頂比利時國家隊喼帽。

「安拿拿是一位非常令人期待的球員。他只有20歲,可能是歐洲其中一位最具天份的小將。他已經在德甲、法甲征戰過,以巨額轉會費加盟里爾,所以身價不會令他感到不安。」馬天尼斯說。

馬天尼斯認為,拖肥將會給予防中或box-to-box中場角色予安拿拿,以好好利用他的身體優勢:「他的比賽強度、壓迫、殺入禁區的時間性都令人印象深刻,有時令我想起年輕時的韋拉。」
的確有韋拉影子,尋晚無論防中(gueye入替前)或 box to box,佢都非常稱職
羅渣士
下個到渣土
撚仔如果打返343好快都到佢
個ward戇鳩嘅
珍惜碧隊長
未死得
淨係個龍都輸死佢地
應該玩爛了
睇白禮頓啲波就諗起點解人哋啲人腳明明都係咁上下踢出嚟可以差咁遠
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞