【漫畫】輝夜姬想讓人告白-無人睇劇情討論區 【十三】

414 回覆
6 Like 3 Dislike
一套輝夜姬就夠佢收筆?
劇場版都未出就賺夠
做漫畫家太辛苦啦
算啦,呢套淨係條尾爛已經比足面

果啲乜野五等分、家有女友、ptgf ,直頭由中段徹徹底底爛到尾,係套學不來要用IF黎救自己職業生涯算ok
學不來if 線 文乃 師姐 老師都埋得好好
雖然近年好多作品都玩 if 線,
但好似學不來咁玩法算唔算開創先河…
明明學不來先比人屌到開花喎
無能力完黨爭就索性各條if,但之後搞個夢結局
結果本線乜都無解決到
ptgf可以拖到咁已經係神話黎

反而泥石流睇過有個港絲響巴哈寫過評論黎解個結局又好似解得通
一開始黑肉end 俾人屌到上天
之後突然發現係if end 出烏冬大家屌住skip
直入文乃 學姐 老師
大家都讚哩三條線叫派夠福利 收貨
大佬最高人氣係老師
亂end 一人一塊刀片都夠開鑄鐵廠
賺夠啦 紅到真人版都賣到喎
if線唔係俺妹開始先咩
雖然一邊小說一邊漫畫
你咁講又好似係,
不過俺妹個分歧點好似差太遠。
(指 good end 同 true end)

如果指三個 if 小說,其實係咪差唔多時間?
中國爸爸正「爆買日本女孩」?援交女爭相學中文:給得實在太多了
https://lih.kg/3201582

即刻諗起港區爸爸活
有冇可能赤坂一早就想完輝夜,但俾人逼繼續畫落去所以搞到噉?
老實講
一個創作者唔夠能力 但係仍然嘗試用作品展現/表達自己想做嘅故事 之後畀人屌到仆街
定係用方法 play safe 然後大家都唔會屌(然後消失喺歷史洪流入面)

我會欣賞前者多啲
而濫用用 if 線 然後個 if 故事都係行流水帳 其實都係一種 play safe
咁講法又唔係幾講得通,
似係佢 Apex 中毒之後想唔玩多 d 囉。
家有女友終極垃圾結局
學姐線係做得最好,老師同文乃我覺得係正常
黑肉同理科… 作者直頭自己都唔知點埋尾要搵化學同隻鬼出黎
本身係文乃黨
文乃線好少女心
同埋淨低四個出曬場都贏到
理香表埋白都冇用
所以我估如果冇if 線文乃end 應該係結局
我記得當年啲人估係因為老師太受歡迎但係當初唔預有老師end所以先想出if嚟廢事得罪老師黨

然後個次序係人氣第三嘅黑肉開始,用文乃隔開人氣包尾嘅理科同學姊,最後老師壓軸

不過係唔知點解筒井寫頭兩條線太差同學姊線出奇地好

利申文乃黨
講開學不來,搭單問下邊個 if end 對應邊本…?費事買錯。
由17開始順序黑肉>理科>文乃>學姊>老師
一人一本

我都淨係有買11同最後3本
可唔可以話我知 #11 係講乜,要特別買黎供奉?
咪文乃主線去觀星嗰本
原來如此…
等下次特價先買。
輝夜姬呢個名淨係令我諗起火影果個痴撚線大筒木老母
21係最後一本
跟封面買就得
17 黑肉
18 烏冬
19 文乃
20 學姐
21 老師
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞