如果買ipad air 剩係寫notes 有無平既pencil推介?

93 回覆
0 Like 31 Dislike
黃金 大把啦,200幾。用緊momax 幾好
thanks
有冇人買過penoval pencil? 或者有冇其他平平地推薦
想買台灣嘢?買咗novaplus a7 pro, 用咗幾日覺得ok,仲有得無綫差電,不過價錢貴小小
我諗住300內
penoval 未用過,但台灣嘢感覺QC 應該好d
如果要300內無綫差電,可以淘寶wiwu
想問主要用notability寫notes&idea
邊款ipad就OK呢?
啱啱上網睇左novaplus A6同A7 Pro有哂大分別?見A6平好多 普通文書係咪夠用了?
飲少十杯咖啡算啦
有Apple pencil 嘅iPad先係完全體
要飲少廿幾杯先得
佢買其他副廠都要幾百蚊
再飲少十杯就夠
如果只係寫 notes,咁唔需要壓力感應啦,是但買支橡膠頭觸控筆已經得,應該幾十蚊有交易

官網寫得好清楚
https://www.sunnylovetech.com/products/pencila7pro

最大分別就係A7 pro 有磁吸無線差電
筆頭太粗 摩擦太大
冇手掌防誤觸
學校贈品放俾你,全新750
綠聯 淨係寫notes無問題 只係冇壓力感應
keyboard有冇$400以內推介
副廠/台灣製好用嘅筆有時都$500幾
如果冇特別鍾意指定牌子
直接買apple pencil仲好
未見過台灣牌子賣超過500

就算賣500-600 只要有磁吸差電都會買

大佬啊,原廠2代唔係賣700-800,係賣999,就算副廠賣500都已經係半價
對於學生,ipad 係必須品喎
啲留言惡撚過狗
無錢都唔得
以前用過,用無兩星期跌咗一次落地下就壞咗
用咗兩年Apple Pencil 點跌都唔壞
冇budget不如買2500果部ipad 加1代prncil算啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞