[請廣傳]香港老師也移民 Miss Pinky (又名 Karin Chan) 柒事全紀錄

584 回覆
377 Like 9 Dislike
幫手推唔該呢件阿嬸真係丟盡香港人架!

佢總共有三個 FB pages:
香港老師也移民
香港老師 Miss Pinky 移民倫敦
香港老師移民去倫敦做化妝師

柒事 1. 呼籲支持者報国安以打擊異己

柒事 2. 聲稱英國好自由但又投訴鐵路工人罷工擾民阻到自己返工,被網民猛烈抨擊後話唔會回應,但姣婆守唔到寡反口回應。

柒事3. 只容許讚美佢嘅留言,反對佢嘅全部 block + delete,以下喺佢個 page 嘅留言大部份已被 deleted。對所有批評都話係藍屍五毛攻擊佢,自稱無人可以阻止到佢出聲但又限制人哋留言。

柒事4. 誤信世柒 2021 年 8 月香港會封關

柒事 5. 2020年1月疫情爆發初期無視日本國民需要,兩公婆飛去日本沖繩狂掃 5000 個口罩,及後日本疫情爆發口罩供不應求,直到 2021 年 6 月移英後老師曾出 post 話啲日本口罩仲未用晒

柒事 6. 移英後不斷屌柒留港老師無良心,甚至批評所有人留港交稅就係同流合污供養緊「邪惡政權」。但係佢自己喺香港做 TA 做到 2020,老公做公務員更加做到 2021 年移民之前,點解佢兩個唔係 2019 就辭職?

柒事 7. 自稱極痛限「邪惡政權」,但去到英國繼續睇 TVB 及食藍店

柒事 8. 自稱擁有「教師牌」一世有效,被爆眼老師楊子俊質疑行內人根本唔會用「教師牌」一詞,並指好多香港老師去到外國都做唔返本行。

柒事 9. 跟化妝學校出席 fashion week 做化妝義工,卻 P 走 T shirt 上嘅化妝學校名。及後更被網民踢爆佢去 fashion week 除咗無錢收兼要自己出機票酒店錢,更要先報化妝學校課程,費用由幾千至幾萬港紙不等。

柒事 10. 經常話啲 models 係 “makeup by me”,唔俾 credit models, teammates 以至 key makeup artists,及後被網民 send msg 去問 key makeup artist 踢爆佢根本只係化妝助手。

柒事 11. 2021年8月話佢老公係「倫敦金融區白人公司經理」、「下屬係英國人」,及後被網民喺 LinkedIn 搵到佢老公只係做 property manager,估計年薪不到 £30k。今年3月,嬸嬸話佢老公升職加人工,再被網民質疑點解佢份工可以成日請假跟住嬸嬸去各大 fashion week 做義工,因此懷疑佢已被炒!今年7月,嬸嬸出 post 話老公已轉做藍領,更加被上司叫去捉老鼠。

柒事 12. 過份 P 圖致 iPhone、腳架、啤酒杯均扭曲變形。

柒事13. 成日 post 啲狗都唔食嘅劣食,on9 當有趣。

柒事 14. 三十幾歲人淡奶鍊奶傻傻分不清

真係想像唔到咁on9嘅人本身係「老師」
個樣生到咁弱智
TA
香港做教書好多係呢類白卡
香港大把呢啲教畜。
睇佢唔順眼好耐
真係唔撚識
打格pls
識教書唔代表識做人
咁可惡話偉大光明正確嘅中國共產黨係邪惡政權
樓主醒目嘅 用依點報國安啦
上嚟開把L咩
佢之前喺香港做教畜?
仲有好多細單啲嘅柒嘢懶得逐單打出嚟,包括話自己有7位數MPF、力撑王俊彥話777現身英國、成日屌鳩香港人飲東江水自己飲自由之水
係,通識老師,成日鳩吹自己去英國唔係無能力做返本行,只係自己唔想做
大家黃絲可唔可以尊重下,你笑人邊個最開心?
好想睇佢老公咩樣點解頂得順個心理變態老婆
話明叫 Miss Pinky梗係小粉紅黎
睇佢上面啲p圖講大話睇得出佢好撚要面
未至於差到要娶個心理變態老婆喎
點樣可以收佢皮影衰曬香港人
應該都係同一類人,唔係點頂到咁耐?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞