我Ex咁講係咩意思?

235 回覆
30 Like 1026 Dislike
約炮
你好撚唔友善
認真答
當時你哋分得手唔係因為屋企既事
係因為佢d態度/溝通出現問題
而態度同性格有關
如果佢少少事就發脾氣
就算佢屋企件事解決左
難保他日佢都會再用同樣態度對你
你ok就去啦
喺泰國?
回頭草食親都會嘔返出黎
如果自己仲係對ex有feel的話就認真處理咗依家同現仼嘅事先啦
翻撻咪翻撻囉當俾個機會自己去重新諗下呢個人係咪適合自己啦!唔適合嘅話大不了咪再分手,又唔係啲咩要生要死嘅事只要做嘅決定唔好令自後悔就得了
咁佢喺園區業績應該唔錯先有得用電話
就咁睇你ex係唔去控制自己脾氣啲人,佢失意時會疑似專登搵身邊親近嘅人(你)做出氣筒,鬧到你喊再睇住你喊,即係一方面佢情緒係差,但一方面其實佢又知自己做緊乜,佢係搵一個渠道去發洩,睇到你喊/欺壓你,佢情緒會得到舒緩,呢啲行為好要不得,即係好似出面受氣就返屋企打仔女、虐待貓狗啲人咁,只係程度上唔同

佢宜家好景返,冷靜返落嚟,咪搵個機會接觸返你。你都可以話佢知衰,但知衰仲要分有冇真誠道歉、反省,之後會唔會重犯等等。佢宜家都係初步試探下你,即係等你揀。佢可能亦都唔係會認錯嘅人,想扮冇事發生過算

我諗你哋分開之前,你對佢嘅感情都已經因為佢鬧你嘅事而點都有所消磨,但始終大家分得有啲不明不白,你又可能都會諗,要體諒佢嗰時過得唔好,壓力大,脾氣先咁差,於是會想再俾次機會大家。既然佢宜家都係暗示階段,你冇需要咁快下決定,同現任搞清搞楚先,自己再single一排平靜下,咁個人睇嘢會清楚好多
想追番你態度實好架,實關心你㗎,你有心理準備未來佢會再次發你脾氣同埋對你態度勁差而你都接受到可以翻撻嘅話咪復合囉
希望佢真係有改變 對佢自己都會好
你講得好啱 我係有d唔甘心
之前係不明不白咁分開

我都知道 而家重點係要搞好同現任分手嘅事
多謝你 其實我想安穩 唔想再有分手
想屌 完
因為佢真係9痕
擺明當你sp

如果想認真復合,唔似係咁態度
首先起碼呢啲野會面對面講
唔好咁天真

樓主應該俾人睇穿晒
對方先會無端端咁試佢

不過樓主應該都係會返去俾佢中出幾獲再飛架啦
勸都勸唔掂
Pin this
你依家同返佢一齊都會係咁
你俾人睇穿晒啦
專登9up引你啦擺明
樓豬有咩事就同ex分享
佢自己都閪痕喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞