[ONCE] TWICE討論區(212) 0826 《BETWEEN1&2》TALK THAT TALK 大發!

1001 回覆
15 Like 5 Dislike
半個鐘唔夠喉囉
佢地好real 勁好笑
睇到格離post一日推咗幾百層
佢呢個問題 問左等於冇問 邊個都會係咁答
聽到Day3仲感嘆緊點解Queen of Hearts, Basics,Trouble同Brave可以高質到咁 真係好想有b-side stage

Queen of Hearts 3mix嘅part高音得嚟仲有唔少真假聲轉換 會唔會係佢哋歷來最難唱嘅歌 我都想有機會睇到呢個Stage
見好多外國嘅reaction 都係最鐘意Queen of heart 除左因為係全英文 首歌嘅style 都比較Western (無咁kpop)

我都好想有呢首stage 但係其實有D矛盾 因為有stage 多數會有編舞 但係呢首跳住應該無乜可能唱到live 希望日後tour 會有得聽
Basics成段Bridge真係好聽到痴撚線 除此之外我最鍾意第一段Verse同Pre-chorus
我夠膽講 呢隻歌就算Vocal勁嘅團 企定定唱都有難度 佢哋唱應該唔會有編舞 就算有都係好簡單 BTOB Ballad歌果類 少少郁動 手勢果d
瑜都有唔少高音

Btw上面另外三隻我覺得都好Western 起碼唔Kpop先
係咩 反而我睇嗰個話唔鐘意queen of hearts 因為太普通 同埋我都覺得首歌唔啱佢哋唱 有少少突顯咗佢哋vocal嘅弱點
我諗大部分最鐘意應該都係basics

而且我覺得今次ep啲style 雜得濟
我覺得佢哋揀歌揀得最好最有主題係alcohol free
嗰隻ep順暢到一個點
而且啲歌質素隻隻都好好 又啱佢地唱
Basic句 What the uh 好洗腦但最鐘意When We Were kids 聽到眼濕濕
豆腐v

瑜講TWICE既未來
睇到我大笑咗出聲
瑜:Looking at the future, it's so bright

瑜呢下好cute好好笑
如果可以貪心啲 希望下次cb有兩隻mv一首twice啲 另一首可以cry for me/ brave咁
啱啱loop到Queen of hearts先get到
尋日聽番都笑左
話自己唔係鬼果到 個天真無邪樣同聲調 同以前一樣
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞