【KK園】原來我有份害死緬甸班豬仔

242 回覆
1190 Like 13 Dislike
有冇+852
有+852唔係香港㗎
減少咗問題,但同時會增加另一類問題
例如上面被自願嘅問題(屋企人迫9你)

本身呢個option好難達成,
啲正常人唔會諗用呢個方法攞錢,
至於你話本身已經走投無路自願賣器官果批人,
無論犯唔犯法佢地都會做,
所以對佢地無乜影響
因為好多落後國家會搞被自願買賣,
有官方勢力包疪,一如你今日見到既柬埔寨。
到時你根本分唔到邊啲合法邊啲唔合法,
仲幫呢啲被自願器官提供官方渠道販賣

器官摘取有極多風險,到時會死好多人
你唔可以用文明世界既思維去睇第三世界國家
照你咁講即係政治原因先做野啫
救人唔係目的
上面講緊主要目的係想救受困嘅人
Thx bro
扮住豬上當先,等可以繼續聯絡。
撞Number嗰堆呢,都有功能㗎
莊園Number之後會有一張list喺度,係Mark低佢哋自己撞咗啲咩Number

同時間聽電話嗰個係啲咩人,有冇潛在推銷機會
都會mark埋喺張名單入邊
然後就會看情況可能隔一段時間隔一個月或者隔幾日,或者有其他優惠嘅時候會再打返俾哩啲電話

同樣地會有其他同事去處理呢啲撞Number出嚟嘅名單
整理好之後然後會再交俾其他有經驗嘅同事去處理
你老母你真係井底之蛙
岩岩睇左條片,有個男比人禁係地下用刀湯開口心,聽到佢慘叫就停左唔睇,太恐怖
佢地好似冇捉過美國公民

一陣捉錯個共和黨有啲身份既人既仔

分分鐘搵傭兵入去掃場真係園區變墳區
係你太理想化
合法唔代表價錢會升,反而因為多咗供應(自願+被迫)價格下跌

合法咗一定有被迫case,
淨係重男輕女國家迫啲女仔賣器官都死得

學樓上話齋,
你唔可以用文明世界諗法去諗果班人
問題係買賣器官係窮國先最多

香港呢啲發達城市啲人情願自殺都唔會賣器官還錢
問題係合法化咗
非法果時被強迫賣器官嘅人,照樣都會比人迫
而本來唔會比人迫嘅人,
因為合法化咗,都會比身邊嘅人迫賣器官

被強迫嘅人係多咗

因為好多人嘅道德標準係唔犯法=ok
特別係啲重男輕女國
所以話你真係好天真……
有好多用親情情緒勒索,或者被自願
法律係制裁唔到……

到今時今日大陸農村仲會賣女就知
首先亂倫就算自願都係犯法照拉,所以off topic

至於強姦同性交個性質唔一樣,
係比喻不當

因為強姦係無被自願,
強姦呢個term本身imply強迫,無一樣野叫被自願強姦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞