Model 3 / Y 集中討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
sorry model 3 唔熟
留俾其他師兄解答
如果你想遲d 收車
建議唔好咁早俾3萬先
緊係揀SR
SR充100同LR充85係一樣Range
我個時都係咁諗
1)100%vs90%
2) 預左長用SC 有WC係bonus
無自己電位無諗住同人爭乞電 排隊浪費我時間
3) 部車輕啲 電耗低
4)睇過片大雨下北大嶼山公道lr awd咪一樣跣呔 安全係駕駛者問題
5) 家庭腳車加速對我冇用

揸緊屋企部LR 收車再對比下
好似停左M3L 條product line 改晒整MYL追數
想請教下師兄

Tesla 約我簽文件

我買quota同搵上會/銀行的話

係咪都係要果日同時準備好架?

車保個Tesla staff話可以果日攪都得
唔係北美咩?
真係殺你兩千蚊 會同你講最後幾時比$30000
其實點,我仲準備放左LR張單
我覺得 主要係後驅 同 LR一比電 四驅介入果種唔舒服,純後驅 會線性好多, SR真係舒服好多
唔係四驅入灣穩啲咩?
原來係咁!我未揸過四驅吖
但LR一般情況下動力分配唔係後驅多咩
前轆動力係激進情況下先介入
SR未試過,LR試揸個時後座無投訴好唔舒服,轉灣都無咩特別一扭就入無咩西黎西去,係過駁個下車尾個人會patpat離凳
M3L 6月中落訂+比埋$30000
應該同你差唔多
lm
有無人LR轉番19寸鈴
好多人話無咁chok
無記錯係美製先停M3LR條生產線
上海廠無影響
小弟都係6月中訂加比30000
估12月可以簽文件掛
新批訂好似冇叉電線送
要自費買,係咪官方offical store隨時買到?
嗰條唔係去中國先用?
咁當然啦,力量,抓地,穩定都係四驅好,但線性 同以上幾點無直接關係架
係,所以佢唔熟電門「油車既油門」比電果下想像下LR 0-100 5s 同 0-100 6.9s ,就算直路已經差好讓,更何況條片佢有話過 「過駁」「轉灣」!所以佢可能未掌握到,一時大力左咪唔舒服 再加上SR輕左200KG,睇返外國評測,SR同LR條彈弓 係唔一樣,SR好明顯淋d, LR就好X硬,最舒服係performance 「呢個可以睇返駕輛試車」,所以見好多人LR都會改避振,改彈弓就晒氣晒錢,有YouTuber講過LR 揸1年係會舒服d, 但最直接都係換避震
無線送啦,依家官方條線都係version 2黎,好似無左全藍 果條了
我都係4月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞