Model 3 / Y 集中討論區 (4)

1001 回覆
5 Like 6 Dislike
62》55係邊度睇?
就咁search德國新整嘅Model Y SR
用緊比亞迪刀片電池 上網講係得55kwh
再睇吓下邊呢兩個spec 德國版嘅續航距離係少啲 (455 vs 430)

但係都有另外一個傳言 會用CATL M3P電 72kwh
如果一早訂完車之後又加價再減續航真係屌出聲
其實減續航嘅機會唔細
M3P 照計取代現有LR (79->72)
BYD 刀片電就取代SR (62->55)
比M3P SR, 重點會有人買LR
19號
都係無消息可?
琴日問過DT話預計月中
你個DT算好,我果個深潛
我都係一個月先有一次回覆

[member]bel…[/member]
點解我收whatsapp叫簽約個人同之前收30K訂聯絡開果個人唔同人
9月中定10月中
貴咗但粒電細咗?
好快啦,唔洗太擔心,祝你下星期收車
有另一個論點係M3P電72kW係會放落LR而唔係SR度,因為佢可以用LFMP電達到LR效果取代2170,而啲2170電就專注留返畀Performance版,上海SR用LFMP都應該會縮細容量cut cost
而歐洲版SR嘅55kW應該係用BYD 刀片電+再縮細舊電減重去攞到平衡先有430呢個約數
唔一定阿,group有圖話 Tes企到好硬要清晒22年單,上海主力清香港單先,黎緊5000架大貨
都幾恐怖,今年年底香港total 會有幾多架model y 係街
想問咩group?
WhatsApp FB都有講阿 , 我6月訂Lr , DT已經迫緊我收車
6月頭加價嗰一日單日已經有超過一千張單
有冇wtsapp group 可以share
加價果一日都有過千?唔係應該加價前咩
佢應該講加價前一日

利申加價前一日落訂 兩日後3萬

跟住到而家都冇通知
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞