[Could We See Next Frankel?] 八月海外賽事討論區VI

1001 回覆
2 Like 1 Dislike
Having been given a chance by the handicapper, MEJTHAAM earns the vote ahead of Ey Up It's Maggie then Sophie's Star.
Nick Bradley出5隻
全部都係一口馬主,理撚得你出咗先算
Galileo同STS兩兄弟各出一隻歐洲超級馬王, 都算一時佳話
呢兩水啲仔女沉沉地
啲新聞有咁講過囉
嗰場佢沿途喺前面係咁裝後面Baaeed
十足十當年騎Olympic Glory睇住後面Kingman咁
敵不動我不動 on9
下一次可能又要再等10年啦
Palace Pier咁就柒咗兩鑊

一次甩鞋 一次衰在廢老
Palace Pier係加強版Ribchester
都係整定一世冇QEII
不過就算早郁手我覺得都係Baaeed
Baaeed吊住Palace Pier黎跑, 就算騎早啲, Baaeed都一定一齊騎
鬥爆既話Baaeed高啲
STS 後代育馬者嫌太長,Sea the Moon,夏辛村速度都麻麻

Baaeed 接手一流,本身3x4 Mr Prospector
配Frankel / Teofilo女撈埋Danehill 出到好馬機會好大
崔老太改變左世界賽馬史
起碼有得屌西
STS阿加汗都玩唔掂
Frankel 鬥 Baaeed 已經無可能

但透過配種又可以將佢地拉埋一齊 仲要Inbreed 埋 Urban Sea, 條Line好玩
相等嘅實力下 Weight advantage就係Key factor

磅輕有著數
阿加汗果班馬女Doyoun, Zamindar, Darshaan, Dalakhani, Zinndar 配STS 真係會失速
就係鬥爆Baaeed 100%贏呢樣嘢
所以高仕登咪話慢步速咁遲騎好老襯

Palace Pier一直都係贏長衝程
早郁手衝輸完全冇問題 遲郁手衝輸就係冇發揮100%
阿加汗咪就係廢咗咁耐先有Vadeni
母線血統真係氣袋
Ey Up It's Maggie
計唔計埋馬女先
轉咗approach先有vadeni
Baaeed今場RPR 138
好耐冇見過flat race有呢個分了
到時OR 135都唔意外啦
唔計啦
佢對上一隻半成品咪係Zarak
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞