有無辦法兩個mon連兩部唔同電腦 但隨時可以變做一部電腦既dual mon?

44 回覆
0 Like 1 Dislike
前者
或者你咁諗
一部只駁內聯網, 一部只駁互聯網
兩部電腦本身冇network連接, 如果唔插線, 咁啲數據識自己傳心?

買隻好少少嘅KVM switch啦
公司機裝唔到任何software
公司有用緊exactly就係你講既野
平時mon 1+2 dual mon for pc A,
到要用pc B果時, switch mon 2 for pc B, mon 1定格
得一個mon又點dual mon
Exactly就係想要咁 巴打係我知音人 點整架?要買d咩駁?
佢咪話想買多個mon dual mon囉...
Mon a直插pc a
Mon b插hdmi switcher再插pc a+b
Chrome Remote Desktop
你真係好撚蠢
KVM
比500蚊我幫你搞
我起屋企都咁做,直接插晒啲線落去就得,唔洗買其他野

電視插PS4+電腦
電腦mon插電腦

set返電腦mon做main就攪掂
有咩分別? 咪又係咁駁 屋企冇PS4/Switch/Xbox嗰啲咩
兩個input插同一個mon 想用另一部機咪禁掣換input
#2秒殺
不過樓主跟本唔識
HDMI分插,禁個掣就得
Mon1->comp1
Mon2 >switch ch1-comp1
switch ch2-comp2

要加多set多頻mouse n keyboard
HDMI switch
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞