有無辦法兩個mon連兩部唔同電腦 但隨時可以變做一部電腦既dual mon?

44 回覆
0 Like 1 Dislike
求電腦高手解答
windows remote desktop
Mon有多過一個input
一個vga 另一個HDMI
隻mon support / hdmi hub
hdmi switcher
我意思係 公司有兩部電腦 但得一個mon 要換機要切mon好煩 我想買多個mon拎返公司用 但平時想用做dual mon 有需要用另一部電腦時先禁兩個掣唔洗拔插線可以變返一電腦一mon
我知我講到一舊舊 我都唔識表達
個 moon 有兩個 input 咪得
可以試試
一隻mon 直插A
另一隻mon插kvm 連A同B
利申:未試過咁做

比我唔買mon直接用kvm,switch 兩部機算數
我依家就係switch緊兩部機 一部機做公司野同駁intranet 另一部機駁外網 平時查野好煩 要switch兩部機 同埋平時我工作有dual mon都爽好多 可以開住兩份文件對野
兩個mon都駁晒兩部機囉
呢種setting
係銀行定港共?
個moon有多過一個input咪得
我有一隻moon又駁電腦又駁PS4
需要時部電腦變返一個moon,另一個PS4用
KVM 幫到你
用緊依個switch仔 唔使買啲好大舊又貴嘅switch
http://price.com.hk/product.php?p=530419&sh_ref=oth_331dd7933ab54f6e0ce0d102d1662f5d
兩個1080p mon 一般使用 唔會濛
未試過攞嚟打機
#2 已經教左你

記低唔常用個ip windows remote desktop login
咩都唔洗買,, 無admin right 就用anydesk
雙DP MON 自己㨂INPUT
買隻switch 要轉就咁制
用software都做到啦,M記已經有仲要免費
買total 3隻mon
daul mon + 單mon
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞