做緊模型業,你問我答(2)

847 回覆
9 Like 1 Dislike
唔小心hi到啲AA膠落透明膠片 有咩方法清返?AA膠自己出個支清潔劑得唔得?

膠熔左就無得救

TINY又出手
點解zz mg verka 咁賣得,搵左好多地方都冇

ZZ喎 加上用新模靚咗好多
所以搶得好快

所以搶得好快

我都等緊下批貨

所以搶得好快

我都等緊下批貨

其他ver ka 版都好靚

所以搶得好快

我都等緊下批貨

遲啲PB有強化形 所以瑞記都未必會入得多

所以搶得好快

我都等緊下批貨

下批幾時出啊

所以搶得好快

我都等緊下批貨

下批幾時出啊

2018 2月 好似係
各位爸打 想請問一下香港仲有邊度有三菱既EVO IX 既車仔模型買? 係唔係淨係得fujimi 有出過?
咩比例都岩 最好愈精緻愈好啦 感激各位
(灣岸情意結

TINY又出手

見人好生意葡萄?
各位爸打 想請問一下香港仲有邊度有三菱既EVO IX 既車仔模型買? 係唔係淨係得fujimi 有出過?
(灣岸情意結

IXO同Vitesse都有出過 但無記錯都係rally版

TINY又出手

見人好生意葡萄?

賣得太平
(灣岸情意結

IXO同Vitesse都有出過 但無記錯都係rally版

香港仲有邊度有得買?🙏🏼
david360e邊度平?
有無其他平價推介?
david360e邊度平?
有無其他平價推介?

David360就去富聯買啦
呢枝嘢係貴少少 但多頭換 唔差
想問吓樓主仲有冇做緊模型業?
仲有做緊批發
即係做代理?定係日本直接拎貨?
因為細佬我 黎緊想完夢開個工作室 想賣理小小模型 想向你請教吓
你想賣咩類型先
最主要高達 (希望拎到mb黎賣) 女女 機娘模型 同 模型工具咁樣 但賣野同租俾人噴油工作室咁樣一半黎做咁 想問吓前輩意見
你睇下自己有幾多budget 講真做呢行真係打份工
高達 香港唔洗諗好難做
工具 淘寶好多垃圾 但好平好多人買
計埋 你搵個地方平租嘅話 可能都會同打工差唔多
唔係話唔支持你追夢 但係真係要睇下自己budget同埋諗清楚將來
想去做嘅 就加油

我覺得首先做住fulltime嘅同時去搞 比較好
我而家個情況係本身做間舖就頂手 所以想拎個推錢去做噴油工作室 我其實就覺得打份工嘅價冇所謂 自己冇人冇物 所以想再試多次 此終做自己鐘意嘅野開心啲

我都覺最重要係租金個方面
所以會搵得比較謹慎

所以都想問下前輩而家㧗發嘅環境如何
其實近年真係開多咗好多樓上workshop
都要諗下點樣突圍

你話想頂手 佢開幾多錢?本身都係模型workshop?

批發要本身識人做落先ok 新入行好難。。。
我見港島係一間 都冇呢類型工作室先諗到 同我都諗到啲野係做selling point 的

唔係 頂手係講我自己有間食舖而家攪唔掂 做緊頂手

我都知所以想搵吓點攪 搵瑞華行好似真係冇得賺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞