有無人接受唔到床上整吊櫃

258 回覆
1835 Like 78 Dislike
驚咪加鐵角
2011年6月20日 — (綜合報道)(星島日報報道)天水圍天瑞邨發生吊櫃倒塌險殺母女意外

2015年10月30日 — 牛池灣彩峰苑今早發生吊櫃塌下,壓傷女住客意外。

2014年 將軍澳都會豪庭一個住戶,八呎吊櫃倒塌壓死菲傭,警方調查發現吊櫃八枚「拉爆」螺絲全部扯開,裝修師傅指如果吊櫃木板太薄,又或者負載物件太重,也可能出事。

死人應該係一單,傷就幾單
都係土地問題 有得揀邊個會整呢啲

其實上多幾口螺絲其實真係冇乜可能會跌 香港又唔會地震 如果床頭床尾有support就更加好
當然冇野係100%既 但一單半單你都拎出黎講其實好無謂
真係要講既話天花板都試過冧 馬頭圍試過成幢樓冧左添 咁你係咪永世唔入任何高樓大廈
可能係花姐為左慳成本入D 材質有問題既2手貨姐
講真佢地D仆街呢到慳D 果到慳D 已經夠買多層樓
痴撚線
試過跌落黎 好彩無人
MO
風水安全都唔好(應該)
以前中學啲扇都係咁樣Fing fing下
成日想睇佢跌
一束吊燈傾瀉下來
同埋睇下咩發展商,咩大判做,層樓石屎防水做得好唔好,外牆/樓上滲水搞到有爆鋼筋甩石屎的話,落拉爆都連石屎一齊甩落黎

都係氣運問題d 吊燈用拉爆但連石屎甩埋落黎都唔係未發生過,不過吊櫃最少都兩口拉爆,應該安全d 嘅
咁壓迫,完全唔考慮,做地台算啦
以前阿婆屋企係咁 會成日形住有舊野係上面
唔跌落黎個頭都會成日撞到啦
整咁大個真係不如放張上下格床用上面擺野
分開整仲貴左
木材疲勞
天花板倒塌都試過 你要唔信既話 其實呢個世界真係冇野係100%
好多樓個露台都係半天吊 你係咪又覺得好危險
再唔係整地台櫃,訓入地台下面拆樓都唔驚
由細到大都已經知床上 頭頂如果有櫃有架壓住個 係風水唔好
咁你唔叫你個冷氣師傅用膠塞裝冷氣
整地台 倒瀉可樂就好笑
成日都好驚
地方細係要取捨架啦
你咪用呢啲裝, 睇下幾時趺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞