有無人接受唔到床上整吊櫃

258 回覆
1835 Like 78 Dislike
半山啲獨立屋就唔會係房整吊櫃
係咪得香港會咁整
其實位又無多到
整碌架床咪仲好
好似真係無出過意外
頭上整櫃聽講會風水唔好
之前裝修唔識,諗住整多啲收納位
跟住即刻俾個師傅話唔好咁整
就算唔講風水,安全問題都最好唔好啦
一野轟落黎就陰陽永隔
打多幾粒拉爆囉
如果唔整拉爆螺絲🔩或者整得唔好

一野轟落黎個人就收皮
咁街盡量唔好出

唔怕一萬 只怕萬一
個人係米幾跌落黎傷d,定個幾十公斤既櫃係上面跌落個人度傷d?
紅館單野夠話檢查左先出批文啦

又咪係跌落黎

點解自己屋企要令自己咁危險
其實可以維持幾耐唔出意外, 始終有一日會跌落嚟
好大命
之後點解決?
風水佬會話橫樑壓頂⋯⋯ No!! 蘇民峰仲吹到有科學根據添!

事實係空間感問題,冇太大安全問題。因一粒M6爆炸鏍絲可承重100kgs, 固定係混型土牆甚至可達2-3百kg,俾多幾粒又上得啱,加上個櫃用料唔好用埋啲蔗渣木,成個Mirror殺人Mon都頂得住! (係viuTV無良加鏡仆街先會累人終身姐,不過唔緊要,待康復中!!

不過若你心靈脆弱睇完呀Mo段片後見到任何吊住嘅野都PTSD就另計,但見班鏡粉又唔似咁脆弱,仲搵張吊住12隻馬騮嘅相黎出post打飛機,所以冇話接唔接受到,係櫃底貼張姜B或邪教教主相實接受到。

當然地方若夠大唔會想咁整 ,香港土地問題,整一兩個屌櫃好駛好用。
上下床呢?
唔驚上床跌落黎?

地方細係咁,邊個唔想住豪宅
有得揀咩,又想要床又要儲物但地方又細

好似d傻閪買樓咁,又要平又要大,又要近鐵,屌,最後仲要嫌舊,又想要會所,on99

無錢就咪咁撚多要求啦
求撚其就算
但個吊櫃可以有mirror
你就係個陪跳仔
天花風扇仲cls
係ViuTV同個show嘅監管做野學埋CCTVB啲事鳩彈彈⋯冇抵毁啲裝修佬!
大尷
而家會同張床一體,床頭床尾有柱位支撐
呢啲櫃大都冇用,你又唔敢放好重嘅嘢
其次,唔跌都有壓俾感,其實將個櫃放喺床下面又易拎,張床升高又未到祿架其實幾爽
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞