認真就算明日戰記係爛片都一定要睇

65 回覆
116 Like 69 Dislike
功夫片、爆炸、飛車、槍戰 loop多一個世紀

其實又唔係要盲目吹捧,你有興趣就入場睇,唔好等串流平台、出碟,甚至係盜版。始終係香港本地製作科技片,入去睇吓。
你無興趣嘅都無迫自己。
4億投資 淨係靠香港人可以回本養得起再講
你入場睇左10次未?
唔好睇就唔好睇
好睇就好睇
點解如果爛片就點都撐?
咁你有冇入場撐哂所有香港既爛片?
又係選擇性睇到同睇唔到
其他人上大陸宣傳帶貨就奶共
古生呢d 又當睇唔到, 因為蝕到入肉好慘
咪同鏡粉一Q 樣
睇trailer都覺得d cg爭d喎
同埋聽到劉嘉玲嗰幾句對白已經唔想睇,好唔夾
想靠演員吸引人睇,點知趕客
要拍大量cg高成本就要靠香港以外既市場
咁港產片跳出香港自然係要打華語市場
你舉唔出另一條出路既話你就無得怪佢咁做
除非你立場係唔支持香港所有高成本製作
我唔係盲撐套戲亦好大機會唔會入場睇
所以唔洗話我咩屎都食無腦黃絲又mirror鏡粉乜柒
我只係想講古天樂從來無唔理香港市場 唔該公平少少
睇戲送囡陪咪睇囉,又喺度感情勒索
呢d 咪係公字兩面你都贏
其他藝人香港搵唔到食要上去帶貨
咪又比你地小到反艇
佢地唔上去做香港無飯開,你養佢呀?
香港咁小人都夠膽拍
點回本
上左映啦咩?
去首映睇十次?
又係到引人反
咁都唔睇
抵香港人永遠只可以睇mirror做戲
咪變型金剛咁垃圾劇情變型金剛就鳩衝去睇
香港仲有咩前路
認真⋯見到劉嘉玲都趕客啦驅風咩
幫手買下啲週邊仲好啦
之前咪睇左星爵套明日之戰囉

呢套麻麻

佢仲要用好中式嗰D古代怪獸,咩窮奇刑天
已經唔比較啲cg爭幾遠
淨係全盛megan fox已經唔同啦
罷睇
一早無睇了
功夫片葉問之後都斷咗啦
爆炸飛車槍戰咪又係警匪
睇完先講啦
大陸影評講咩就信到十足?
其實功夫片 動作片無問題
香港過左粵語片後係功夫 動作片起家 走到西方
但後繼無人 同埋香港人都唔欣賞香港動作片
反而外國個啲一個動作鳩緊個分鏡或者玩特技既大圍抽動作就盲追
香港個啲成龍玩出佢自己一套喜劇動作 香港人就話鳩佢動作成撚日多鳩餘 一係就攞人私事黎排斥佢公事甄子丹打得好睇 但啲人就剩係話佢真打(雖然我認同呢一點 真係唔需要下下唔留力真打)同埋大牌臭串
其實功夫片 動作片無問題
香港過左粵語片後係功夫 動作片起家 走到西方
但後繼無人 同埋香港人都唔欣賞香港動作片
反而外國個啲一個動作鳩緊個分鏡或者玩特技既大圍抽動作就盲追
香港個啲成龍玩出佢自己一套喜劇動作 香港人就話鳩佢動作成撚日多鳩餘 一係就攞人私事黎排斥佢公事甄子丹打得好睇 但啲人就剩係話佢真打(雖然我認同呢一點 真係唔需要下下唔留力真打)同埋大牌臭串
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞