發唔發覺旺角已經不再旺

510 回覆
4279 Like 71 Dislike
屋企有啲家底十有九都去外國讀書
鳩夢?我屌你老味呀?

你不如講埋屯門公園娜娜?
真係食屎大
top咪一樣咁多靚仔靚妹
明明係樓主變左老餅
以前係入銀仔 , 而家要玩,要買佢哋張卡再入錢

之後佢啲機拍卡嗰時有時候LOAD唔到好撚廢,有啲人續關獎勵或者加倍咁就無咗
旺中同TOP啲女仲正過Collar、聲夢同屯門娜娜喎
街果啲鋪頭執粒來來去去都係埋電話配件,成個信和都已經係啦,你唔悶我都悶
以前食完最興睇下邊個柯到七彩
個個都話無事
但其實個個都坐係個馬桶上面覆機
MK仔
其實一早覺得,以前拍拖都會出旺角,再行去太子,真家完全冇哩個概念
以前旺角:

好景:睇鹹片
潮特瓊華:睇潮著
行人專用區:睇人玩雜耍,聽吓人唱歌(早期有啲人唱得幾好聽)
旺中:買戰衣(𡃁妹)
新之城/金雞/Game Station:打街機
漢榮書局:買書(試下自個樣後唔後生)
波鞋街:睇鞋
芒椰:飲芒椰
信和:去book東堤約女去扑嘢

其他:捉條女行過body shop附近比個舉牌阿差嚇
唔單止旺角 其實整個香港都不再

買嘢係好目標式咁買
買完就走
唔會喺條街商場度磨

而家更加無咗由旺角行落尖沙咀呢支歌仔唱

出街食飯都係。食完就走

困咗香港咁耐。有咩嘢未試過行過啊。來來去去都係咁 出得多都厭啦
但條街多人到爆
manchester
感覺香港年青人嘅旺區每十年至二十年就會轉一轉

以前時代廣場開嗰時, 大部份人都鍾意去時代“朝聖”, 但因為消費貴,就算約響時代等,齊人都會經渣甸坊行返去銅中皇室行街食飯

但住九龍新界嘅朋友仔,下下過海好貴,尖沙咀又得啲名店,咁啱當年日本風潮,所以旺角信和同新之城(旺角中心)就變成後生仔女日日蒲嘅地方

但而家又唔駛追偶像閃卡,精品可以上網買又唔駛出街睇,而家出街都係拍拖多,所以“好行”嘅尖沙咀K11就做咗新一代蒲點
大部分都係廢老同阿叔 見到都唔開胃啦
中學時期已經覺得好難食啦
發唔發覺香港已經不再香
唔好借啲意請開返行人專用區,到時大媽唱歌跳舞,開大個喇叭大聲嘈,我唔想變返咁樣
兆萬啲放題同屎冇分別
而家去邊都要針卡
門口狗仲要睇到咁撚實
唔返屋企仲可以去邊
岩架啦 唔駛太旺
就算以前旺角多人
都係啲支那人行來行去
正常人根本唔會想去
依家先係正常既旺角
真係,淨返果d 係蝗嚟
話時話,印度咖喱條友仲係唔係度
以前成日有人俾佢嚇親
金雞浸煙味
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞