發唔發覺旺角已經不再旺

510 回覆
4279 Like 71 Dislike

cyber city
個場超大,嗰陣又興大機
好撚正
酒店扑野
新港以前好多潮店
無病呻吟
唔係豉油街行人隧道,砵蘭街嗰邊咩?
我以前喺旺角讀左七年書,講食野不嬲無乜好食,以前仲低檔,而家反而多左好多懶高檔文青野,好唔好食就唔知
cd/日本書/模型/figure/高達,日本網訂到緊係自己訂

game就通常港行會平過日版一截
用圖答你

兆萬勇者塔
唯一仲會去已經係信和

但變左好多鏡粉鋪已經冇再行
當年I.T.集團主場
而家落旺角只會有一個目的, 就係去美之行下
就係呢間
依家買波鞋唔會專登出旺角買
時代巨輪

舖租貴,小店由地舖搬上一樓,一樓搬上七樓,七樓再搬上網甚至摺埋

港女要求高左,以前拍拖同條女出旺角掃街陪旺中買衫就好滿足,而家?……

選擇多左,夏天,你揀冷氣場定旺角蒸氣場? 數返近十年開左嘅大商場可以望望。

淘寶,不解釋。

老實,就算幾有特色幾好嘅小店區又點?幾多人真係會長時間去幫襯?去完一次打完咭,完。食肆好,精品店好,都係一樣。到佢要收皮時,大家咪又係懷緬唔捨得跟住問點解會執。之後,大家繼續amazon 淘寶 樂天。

香港,其實一路都係有著數就去搵嘅地方,同一件嘢,上網賣平30%,你仲會有大動力出街買?會去,係睇實物再上網搵黎買囉。

旺丁不旺財,唔捱得幾耐。
疫情前都已經去東門老街玩啦
仲旺角咩
時代唔同左
以前出街都係出去同d朋友行下吹下水
搵d野食下又一日
毒撚就出去機舖打機都可以打一日

佢地做一日嘅野就係去滿足自己
但係宜家呢個年頭
滿足自己已經唔再焗限喺玩完一日之後,臨訓嗰陣喺個xanga上面打「今日同邊個邊個做左d乜乜,好開心」

女仔宜家係要圖放並茂擺晒上網
一個weekend 食三餐好野
要影十幾張相分開黎緊一個星期7日每一貼幾張
再唔係就要學嗰班influencer(我唔會叫佢地kol)咁
行山/郊遊/M+/大南街/大館/紗廠打咭
仲點會去mk呢d又那渣又唔elegant嘅地方打咭呢

呢個年代嘅人打機,都只係為左可以同fd一齊玩,根本唔係因為「我鍾意打機,我鍾意挑戰,我鍾意勝利嘅感覺」
宜家聽得最多嘅係「打機啫,咁認真做乜」
所以嗰d咩機舖打到開拖嗰d仲邊會發生
打機返屋企連機算啦
$,乜都係$
人口流出咁多 仲要無晒遊客

好正常啦
所以科技進步左,人類退步左。當然係睇你點睇。而家一齊打機,online見啦,仲點會on99約去機舖打,去老麥劈龍。
之後衍生出黎嘅時間係多左,多左又要搵多d節目,再唔係就講me time。

旺角,從來聚人嘅唔係高檔打咭好食,係一種氣氛 --- 唔出去唔潮唔知新嘢。(而家上個ig咩新嘢都睇晒啦,親)
TOP天台
長老MK
公廁幾好呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞