你會點對付一啲好無禮貌既同事

105 回覆
27 Like 1 Dislike
間公司同事又衰,上司又衰
準備辭

我已辭了
過來人經驗
唔開心就走
曾經做到 個人好負面加冇勇氣學新野
準備辭

我已辭了
過來人經驗
唔開心就走

我仲未捨得走
準備辭

我已辭了
過來人經驗
唔開心就走

我仲未捨得走

出黎打工勿放感情!
準備辭

我已辭了
過來人經驗
唔開心就走

我仲未捨得走

出黎打工勿放感情!

咁後尾有冇搵到份好工
其實都有點擔心 始終屋企都等錢用
準備辭

我已辭了
過來人經驗
唔開心就走

我仲未捨得走

出黎打工勿放感情!

咁後尾有冇搵到份好工

準備辭

我已辭了
過來人經驗
唔開心就走

我仲未捨得走

出黎打工勿放感情!

咁後尾有冇搵到份好工

咁都好
其實西同事都頂到,最多唔理佢,但個西上司係咁係大粒面前屈我真係頂唔順,仲要小小野發大黎講,病左唔關心都算,果日狀態唔好仲比人鬧
準備辭

我已辭了
過來人經驗
唔開心就走

我仲未捨得走

出黎打工勿放感情!

咁後尾有冇搵到份好工

咁都好
其實西同事都頂到,最多唔理佢,但個西上司係咁係大粒面前屈我真係頂唔順,仲要小小野發大黎講,病左唔關心都算,果日狀態唔好仲比人鬧

一係當佢透明唔理佢

一係當面問佢咩料,同事之間成日搞埋d咁既無謂鬥爭,好影響工作表現

一係自己辭職,免得日積月累,導致自己做傻事,亂諗野
一係當佢透明唔理佢

一係當面問佢咩料,同事之間成日搞埋d咁既無謂鬥爭,好影響工作表現

total agree
準備辭

我已辭了
過來人經驗
唔開心就走

我仲未捨得走

出黎打工勿放感情!

咁後尾有冇搵到份好工

咁都好

最憎啲腦細大細超
明明大家都做緊同一樣既procedure
佢就下下jer住晒做錯一步做慢啲都屌到飛天發大黎講
另外果個就笑笑口話幫埋佢兜

好無
一係當佢透明唔理佢

total agree

我都怕自己日積月累人會癲
但因為呢啲閪人癲又唔值
通常同grade嘅小朋友先會咁on9
一係當佢透明唔理佢

total agree

但因為呢啲閪人癲又唔值

last day先搞鳩佢啦
有前途嘅工係唔會容許on9存在
有啲人副格真係寧舍衰
就咁遞份文件俾佢都可以藐咀藐舌
但呢啲通常係大粒嘢嘅秘書
唔夠膽得罪,硬食

我個同事都係咁
我比份文件佢 望到都佢唔接 仲要反白眼
幾次都係咁
之後我醒 鳩放係佢枱算

依樣真

唔ot,收工唔聽call我覺得正常
特別d公司whatsapp group幾十萬個whatsapp

唔ot 唔覆工事wtsapp 放假唔返工
見工時已講明唔ot
但佢又要做壞規矩
呢啲都未燒到我度
如果長期要ot我即辭
無禮貌嘅老屎忽可以點?
我做公營機構 都有個咁既同事 仲要同grade,但係如果佢仲咁撚閪 我實當面鬧鳩佢 鬥搞大佢 最多攬炒 佢老味 正常人係唔會撩得㷫我,係啲閪人先撩得㷫我

我已辭了
過來人經驗
唔開心就走

我仲未捨得走

出黎打工勿放感情!

咁後尾有冇搵到份好工

咁都好

最憎啲腦細大細超
明明大家都做緊同一樣既procedure
佢就下下jer住晒做錯一步做慢啲都屌到飛天發大黎講
另外果個就笑笑口話幫埋佢兜

好無

依d 咪擦鞋同唔擦鞋嘅分別囉
一係當佢透明唔理佢

total agree

但因為呢啲閪人癲又唔值

last day先搞鳩佢啦
有前途嘅工係唔會容許on9存在

我果行細 佢要揚晒出去好易
我做公營機構 都有個咁既同事 仲要同grade,但係如果佢仲咁撚閪 我實當面鬧鳩佢 鬥搞大佢 最多攬炒 佢老味 正常人係唔會撩得㷫我,係啲閪人先撩得㷫我

完全無視佢就得
做出面少少都唔怕

依樣真

特別d公司whatsapp group幾十萬個whatsapp

見工時已講明唔ot
但佢又要做壞規矩
呢啲都未燒到我度
如果長期要ot我即辭

我呢邊攬大佢 唔會攬炒
因爲佢同經理friend 佢會夾埋個經理寫衰你
好仆街

依樣真

見工時已講明唔ot
但佢又要做壞規矩
呢啲都未燒到我度
如果長期要ot我即辭

Ot 都唔係問題,如果公司好,我心甘命抵,老細對我好我咪對返佢好,d 垃圾公司仲想要人為佢賣命

加油呀,之後再讀埋pt degree 會再易搵d

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞