你會點對付一啲好無禮貌既同事

105 回覆
27 Like 1 Dislike
無端端過黎插你兩句

同其他同事傾緊工作上唔識既地方
明明唔關佢事
佢都無端端走過黎問點解

我知道佢比野我我伸手接住
佢又無視我 直接放左係我枱面

同佢講野佢又無端端反白眼

對住邊個(包括上司經理)說話都好唔客氣
好似殺佢全家咁

真係好難頂
有個同事因爲咁頂唔順辭職
其實我都想辭 不過難搵工
點對付呢啲人好
我覺得唔嬲已經當自己嬴左
我有個同事 會問我地有冇帶飯 無就一齊食 咁其實係幾好人既
但佢問完如果我答有帶 佢會"車"我
心諗無撚野呀嘛
邊位呀 車乜撚野
但要忍住同自己講唔好嬲
因為嬲你就輸
心諗無撚野呀嘛
邊位呀 車乜撚野
但要忍住同自己講唔好嬲
因為嬲你就輸

我嬲嫁 好想一野bam埋去
不過無出到口
知道同佢嘈無好處

再之前有個同事頂唔住頸鬧佢
兩日之後就無再見到佢了
心諗無撚野呀嘛
邊位呀 車乜撚野
但要忍住同自己講唔好嬲
因為嬲你就輸

樓主果個值得嬲
你依個係你小九氣
對同事差都算
對上司經理態度差都仲未俾人炒?
上間公司個擦鞋狗直頭同我講屌你老母
不過對上司就另一個樣 吹佢唔漲
最記得去飲茶佢幫人斟茶斟到我度就停左手

嘩 洗唔洗做到咁明顯呀
心諗無撚野呀嘛
邊位呀 車乜撚野
但要忍住同自己講唔好嬲
因為嬲你就輸

樓主果個值得嬲
你依個係你小九氣

車兩次wor
真係我小鳩氣?
之前係美國做左輪part time 個8婆真係好乞人憎

成日行過就會啤我
又有意無意係我附近講某人嘅壞話
我心諗你返工定返黎講人壞話
有次有第二啲同事同我講返原來係講緊我
仲要發現有好多野係佢自己作 on9

有一次我同人傾緊計佢突然插把嘴過黎
問我 are you done?

oh yes i'm done...wITH YOUR BULLSHIT

即刻出聲表揚佢喇,大聲講「呢個同事就做到野喇,階級觀念咁重,絕對係有理由扎既」

即刻出聲表揚佢喇,大聲講「呢個同事就做到野喇,階級觀念咁重,絕對係有理由扎既」

其實做到咁明顯佢都唔係識做人既
對同事差都算

同上司經理friend 好似無禮貌都得
佢經常十問九唔應
對同事差都算

同上司經理friend 好似無禮貌都得
佢經常十問九唔應

另外佢好做得野又日日ot
公眾假期都返工
就連自己請左假都返公司
點夠佢玩
心諗無撚野呀嘛
邊位呀 車乜撚野
但要忍住同自己講唔好嬲
因為嬲你就輸

樓主果個值得嬲
你依個係你小九氣

車兩次wor
真係我小鳩氣?

同我公司條友一模一樣
之前係美國做左輪part time 個8婆真係好乞人憎

成日行過就會啤我
又有意無意係我附近講某人嘅壞話
我心諗你返工定返黎講人壞話
有次有第二啲同事同我講返原來係講緊我
仲要發現有好多野係佢自己作 on9

有一次我同人傾緊計佢突然插把嘴過黎
問我 are you done?

oh yes i'm done...wITH YOUR BULLSHIT

同佢講中文博佢唔明呀嘛
同我公司條友一模一樣

唔通
其他同事唔憎佢咩?
個同事咁做都仲有人緣?
其他同事唔憎佢咩?

無人出聲
個同事咁做都仲有人緣?

無乜架 所以一味靠痴
其實你直接大聲少兜口兜面又真心問返佢點解咁做佢仲瘀
好似上面斟茶果個 真係直接大聲少少(語氣要好)問佢
理虧既係佢 你態度好得黎 chok 佢 chok 兩野
柒既只會係佢 就算佢冇 response 其他人聽再傳開得益既都係你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞