[突發]某著名作家在紐約遭行刺

91 回覆
76 Like 9 Dislike
條友當眾笑自己老婆 一時火遮眼打佢一把,之後認錯道歉

你拎黎比?
江湖追殺令
依個人講解美國穆斯林講得幾好
https://youtu.be/k0D8Uz4oQck
辣殺穆斯林無人個無辜
見到英國/歐洲越黎越多
都咪話唔驚
識得D所謂溫和派
心底裡都係覺得佢地既宗教係至高無上
本可蘭經入面講既野係啱晒,老婆唔聽話老公可以打9佢,男人可以娶4個老婆,好色係男人天性 女人唔包實晒自己惹人犯罪 女人有責任
話佢地地球毒瘤真係冇撚有錯
所以講道理既穆斯林係會改邪歸正
https://youtu.be/k0D8Uz4oQck
即係你覺得打左一拳 之後道左歉就無事? 定因為打個一鎚無令Chris rock有咩大傷先覺得無事? 2個件事都係暴力 只係一個無咁傷 一個重傷 點解唔可以比?
十幾億信徒 可以點
呢本書好癲
翻譯既人都非死即傷
魯西迪因而成為伊朗頭號目標
估唔到英國保左佢咁多年都係避唔過
一個係personal 親人
一個係狂熱宗教

一個自己認一時衝突後悔
一個覺得佢抵9死 替天行道

一個係本身識佢 (好似fd 底) 一個唔識佢 收到風佢諷刺自己宗教 (係咪侮辱仲有得商確)

暴力就可以比 咁黑警打人同有白卡打你你自衛又有冇得比啊
無可以點,最終又係宗教戰爭
south park班友驚未
姐係如果伊斯蘭教班人道左歉 就無問題?
我一開始就講緊用暴力本身有問題喎
第一句就問係咪暴力可以解決問題?
而依件事上will Smith 都道歉
我唔係好明2單既分別係咩

黑警打人係主動 你被人打自衛 係被動
如果自衛用太多武力 都可能俾人告
依個就係分別
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞