急!!UST engine with AI 定係 HKU fintech?

30 回覆
13 Like 52 Dislike
各位巴打絲打而家有呢兩個Offer, 想問邊一個好啲?

1. UST engineering with an extended major in artificial intelligence

2. HKU fintech

就嚟deadline好難揀

Thank you so much🙏🏻🙏🏻

UST

HKU
自己比較想讀電腦,但year 2要駁入CS 競爭好大
一個有女 一個無女 自己諗
Hku fintech double major cs
係唔係一定double major 到CS?使唔使GPA嗰啲?
Thank youu
你鍾意數學?
Minor CS or Math都得啦
HKU fintech
HKU Fintech
入唔到CS 有Cpeg
2科係錢途方面屌打FinTech
不過預咗冇頭髮,想hea啲享受下仙制U Life咪HKU囉
讀大學練soft skill重要啲
專心讀書=ust
玩=hku

不過fintech視乎你能力玩極有限
祝你好運ching
ibank請唔請fintech學生?
fintech 讀嘅嘢會唔會太垃雜
睇你到時畢業想做啲咩
如果唔係我建議CS,基礎打得好啲,唔使畢業限死出路,前提你想向依方面發展
HKU 啲女正啲
CS 同 Cpeg分別大唔大?人工會唔會爭好遠?
Thank youu
你做到份cv零立立乜科都請
CS flexible d
IT post嗰邊有返咁上下打CODE經驗再過埋面試就入得啦
一大唔洗諗
thank you ching🙏🏻 如果UST year 2 major 唔到CS 係唔係人生已完?其他Major好似麻麻哋
thanks巴🙏🏻
‘ fintech視乎你能力玩極有限’ 可唔可以解釋吓點解?

唔洗睇gpa
你人生有幾十年,邊有咁快玩完
有個同學讀UST 唔係CS 去咗加拿大做創科嘢
有個組爸又唔係CS 做下做下去咗美國間上市公司做
有啲人讀完CS 發覺自己唔啱打CODE 最後咪冇打CODE一係做BA一係轉其他

你唔好限死自己,你都預計唔到將來,讀完bachelor 又可以讀埋master 先做嘢嘅屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞