Citi 加幣轉入hsbc hk/ca

55 回覆
1 Like 7 Dislike
有citi plus同hsbc one
想問下係咪hsbc hk one過加幣去hsbc ca唔洗收手續費?
citi plus係咪過去加拿大任何戶口都要收手續費?
唔好意思想問啲唔關stream A事嘅嘢,聽聞IB轉加幣落citi plus ac係最抵玩。想問一問填wire transfer嗰到,citi plus話跟返以下資訊填

喺IB入面打個SWIFT 代號會叫你揀個啱嘅地址,但係揀咗圖入面個地址之後,IB自動填嘅分行編號唔係390。有冇人遇過呢個情況?
另外入帳嗰個citi plus戶口應該係填global wallet 嗰個?如果後面有好似:123,咁又使唔使填?

打去citibank問完話照填返個地址+戶口唔連後面:123,試咗然後IB reject咗個wire transfer,唔知點算,謝謝大家
Why?
你驚咪買一蚊加紙activate囉
快啲
利息已cover $20手續費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞