Citi 加幣轉入hsbc hk/ca

55 回覆
1 Like 7 Dislike
我試過唔收錢喎
如果 TT就係 外國銀行或外國broker 轉錢入 5 大,都應該只可以 TT

就算加拿大本地 TT 都係(例如大公司離職,最後出糧係 TT落你戶口,收錢都要俾十幾蚊)
冇計架,要硬食加拿大手續費
不過加拿大嗰邊手續費係fix rate,轉100同轉10000都係收咁多
你有幾多錢?到咗加拿大未?
如果大額7位數HKD以上
建議直接ib 轉去加拿大戶口
citi hk 揀citi 俾手續費, 去hsbc uk 都無收過
本身諗住開hsbc ca
但係見加拿大銀行好多都要最低存款要求
所以先諗住唔搞hsbc ca, 諗住開加拿大常用既銀行
可能都係間中入啲錢去做學費生活費

五大銀行開邊間好
建議離港前申請定加拿大戶口定係到步先申請?
有冇話邊間銀行好用?
有人話CIBC 有人話TD 有人話BMO
你唔係做咩定期 借錢買樓呀 是但一間啦 你用黎擺錢咋嘛
我就CIBC+(HSBC用黎打通HSBC HK . 要開Advance 最低擺$5000CAD喺入面先可以打通HK 屌佢老味)
我都係因為呢個原因廢事搞hsbc
CIBC 係咪有張student discount card,買好多野都有得平?
我想申請張BMO cash back card, 咁可能申請bmo bank方便啲?
但係我聽講CIBC TD 都幾好,所以好矛盾姐
去citi 拎現鈔,再入hsbc hk citi 轉hsbc hk 問過話要俾中間行費
IB如果直接轉加幣去HSBC HK會有咩錢要收?
中間行呱,入citi 就唔使
IB 直接射hSbC hK 唔得架咩? 睇唔明點解浪多浸?

慳返IB 每月free 一次以外嘅手續費?
今日成功過數

Citi plus hk> hsbc hk 用t t 過數係唔收費
自己上5大銀行睇下newcomer 有咩優惠比較下
Ib 轉citi轉HSBC 要特好多日
直接ib轉加拿大銀行收$15蚊手續費
citiplus 真係好無敵
我試轉200加紙,下一日已經轉到hsbc
我之前ib轉Citi plus 2日
Citi plus轉HSBC 2日
夾埋公眾假期要7日先拎到
大額建議直接轉入加拿大戶口
2日利息都賺返果$15手續費
咁真係要睇來銀碼過數
如果citi個戶口係我屋企人,再轉加紙去我本人hsbc hk嘅account係咪一樣都免收費?
同ask
CA$20
有冇人知ib 美金入citi hk收幾多手續費
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞