Citi 加幣轉入hsbc hk/ca

55 回覆
1 Like 7 Dislike
有無好心人經過可以幫下

到底Citi 加幣轉入hsbc hk/ca 洗唔洗收費上網俾張圖呃左跟住做

係味用bank tt 咁過數?但係hsbc one 見唔到外幣戶口個號碼,定就咁轉去hsbc one 個戶口就得

轉數快
支賬 加幣

轉出 加幣
對方收取 加幣
咪得 再唔係轉幾蚊試下先
但轉數快唔係只係得港幣同人仔咩
任何加拿大銀行收其他銀行TT存入 收 15-25 CAD

HSBC HK -> HSBC CA (不論乜幣)加拿大就應該唔收費用, 如果你用global view , 即是你log in HSBC HK 會見到你自己 HSBC CA戶口, 或log in CA會見到 HK戶口。見唔到即是你未申請將兩個戶口連埋。

https://www.hsbc.ca/content/dam/hsbc/ca/global/hsbc-personal-service-charges-statement-of-disclosure-en.pdf

樓主張圖其實都寫得好清楚點先唔收錢
HSBC One見唔到加幣, 係咪你要開咗加幣戶口先? 可以online 開?
One 應該有埋加幣,見唔到應該喺One從未有任何加幣交易紀錄,試下撳轉賬入One應該會到
hsbc one是有埋外幣戶口的,account no. 得一個,你入咩幣入佢佢會入返對應戶口
如果我係用加拿大五大銀行, 係咪無論IBHK還是Citibank HK入CAD去五大銀行, 每次都係收15-25CAD 手續費?
Citi Plus 轉 HSBC HK 唔洗錢???
你入幾多次?一次半次咪比佢囉 入得多加拿大會有機問你啲錢喺邊度黎 ?做生意?有冇報稅等等 好撚煩架
HSBC hk one唔洗開定CAD account先?
同問。 照計 CITI HK Priority 轉加元去 HSBC HK 要收錢。

之前我試過 CITI HK Priority 轉澳元去 HSBC HK 收咗我手續費。 之後發現 CHATS 先唔洗錢。
我ib轉cad去hsbc one冇收手續費 但我淨係過轉咁咗$1 唔知關唔關事
唔洗 本身係multi currency acc
點解我citi 收ib 美金都會被收fee
點解citi唔直去hsbc ca
HSBC CA會有匯入收費
Citi可以揀自己俾哂所有fee喎
以HSBC UK為例,佢收其他銀行海外匯入轉帳無論幾多錢都會收£5,呢個係佢自己收客嘅服務費。
唔係有人中招邊得上面副圖
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞