有好多會員無聲無色咁離開咗人世

191 回覆
326 Like 17 Dislike

啱啱畫

好想同佢講:

我哋冇見呢1000幾日,香港發生咗好多嘢,我曾經有諗過出面發生好多嘢嘅時候你嗰一刻喺邊度,有冇一齊出嚟做自己想做嘅嘢爭取自己想做嘅嘢,口罩夠唔夠?

我覺得一切都好神奇,唔知點解嗰一日會諗起你見你好似叫我去查你個名知道咁嘅資料我仲可以即刻搵到你嘅朋友嘅IG,你個朋友同我講咗發生咩事,我仲搵到你嘅死訊 ..成件事太離奇,多謝你話我聽

賴小朋友,下次唔好再咁任性,有我陪你去兩個人見證你嘅夢想就係我嘅夢想,但係我冇呢個機會我希望你知道,你每一日都係我心入面冇離開過,我只可以講唔講呢一世我能夠遇到你經歷過呢段時間係我人生最開心嘅時光
因為一個人唔會無端端完全冇晒聲氣,我覺得一個人幾絕情都唔會完全唔理,但係發覺原來我自己好開心咁樣過日子嘅時候佢已經唔喺度

其實佢哋係存活左喺我哋嘅回憶入面,即使只係上網
大家傾過或者留意過,

但係佢呢一刻,如果知道我哋仲喺心入面有過佢哋嘅位置

仲會默默地懷念佢

仲人記得自己係幾幸福嘅事

如果我哋能夠做更加多嘢去比對方感受到自己嘅愛咁就盡力去做,或著唔喺度嗰個係我哋自己呢
你唔比人移到英
阿尼陀佛
命裏有時終須有
命裏無時莫強求
要唔要互含下
唔要
我陪左佢好多個post,好唔捨得佢
我經常都回憶佢,我要活得很好,佢剩餘的日子,就由我幫埋佢活下去
我都有經濟支援佢母親,同埋都有慰問下
我突然突發奇想整咗條片
一陣share比你地
這些機會不是屬於我的
我都有追過!
唔知依啲病患仲健在與否?。。。
加油!可能有轉機,唔好放棄!
真係!有啲係明明個CM好哋哋,都有人鬧人!
無聊!
係囉
好煩,所以少咗上。
啲PO款來來去去嗰啲。
D人特登
其實現實生活都好多人係無聲無息咁離開左你
可以叫做係你生活圈子中死亡
基本上無一個人可以開始陪到你去終點
我覺得人一生有兩次死亡
第一次係身體上死亡
第二次係其他人記憶上死亡
就算佢地真係死左
我覺得只要仲係記得
咁佢都未真係離開過
Sorry for1999
因為最近想叫春又搵唔到渠道
得閒嘅話不如報下平安
有心事可以同我地分享嘅
我 or 其他會員都會樂意同你傾
9up下都無所謂!

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞