有好多會員無聲無色咁離開咗人世

191 回覆
326 Like 17 Dislike
死係所有生命要面對,只有活著一刻最真實,好好生存,已經係活著意義,以免最後時刻後悔。

我自己經歷過癌症末期治療,只係感恩今天依然活著
林鄭月娥上左連登??
收到~~
想俾個抱抱你
試多啲冇做過ge野
到時候再見返佢哋就可以分享俾佢哋
人自己一個嚟到呢個世界 亦係自己一個離開呢個世界
身邊所有人都係你人生嘅過客 由始至終會陪你成世嘅 都係得你自己
到走嘅一日 回想返一生人做過見過試過嘅所有嘢 希望大家都係開心事多過憾事
加油巴打,我最近都確診大腸癌第三期

知道自己有cancer個一刻先發現自己原來比想像中怕死
林鄭月娥都無聲無息離開咗我地嘅生活
但係好似開親post嘅都係得廿幾歲
其實之前林鄭月娥做緊特首嘅時候,創新科技資訊班一直都想要呢個帳號名,用嚟比林鄭月娥喺呢一度開post個人嘅宣傳,只要我一表明放棄呢個帳號嘅話,佢哋就會變成有take嗰啲戶口,我為咗擋唔俾佢哋用呢個名承受幾鬼多壓力呀仲鬧我

啱啱用電腦畫咗呢兩張圖送俾你同埋大家
Hug
我喺一個經歷過父母離開咗再加埋我EX突然間過埋身
父母我會接受得到,因為唔係突然,但係EX
過身都令我差唔多一個禮拜基本上瞓都瞓唔到係只可以喊同埋覺得成個世界都好恐怖好黑暗

不過我都慢慢好返好多

我地唔好可以刻意怕自己難過
然後就故意避開唔諗佢哋
你應該要時時逼自己去掛住佢
這樣他在天堂才會覺得我地冇忘記佢
sad
依家連登變得好多人都互相攻擊,
淨係開一個post入面有人入嚟一句就係鬧人

我唔知呢啲係咪有心或者啲中國人特登喺度玩嘢

我覺得有時我哋恢復返人聲佢角度,真係要俾多啲關心下大家

真係唔係好想見到呢度會變成好似啲中國人咁樣除咗自己內鬥之外就係不斷去出征攻擊人哋,佢哋冇晒任何人同人之間嘅關心
係呀
如果你有興趣聽吓嘅話,可以睇呢度開始

內容可能會有少少長,但係你睇完我相信你同其他巴打一樣都會有少少唔同嘅睇法
每一次 諗到我最愛嘅人離開
一聽呢首歌
再睇呢個MV
個種震撼 好似扯左我個人入個電視度

https://www.youtube.com/watch?v=4V3hxNyiwaA

https://music.apple.com/hk/album/%E8%BA%AB%E5%BE%8C/1442992495?i=1442992631
連登要比多d 愛
我試過有親戚未期3個月都未夠就走左,有時夜闌人靜諗返起最後一次見佢果個場景係幾唏噓同無常
一個關心其實對於我地自己可能微不足道
但係每個人多少少關心
佢哋就會知道 其實真係唔係得自己一個面對

我地呢度每一個人,有一個同樣嘅野係無法改變就係
大家都係會有死亡嘅一日

有時數數下,其實一世人會見多一個人同一次嘅機會其實都好少
可能到最後我地見到同一個人都係幾十次幾百次

如果每次都當最後一次,我地可能會思考下,今日我傷害佢,大家反面,到下次,可能已經唔會再見,有好多野想講都講唔切lu
老豆無事?
其實我試過細菌入血住醫院一個禮拜
難捱到
不斷發燒不斷要自己身體打仗
又冷又熱全身冇力

我都未試過連伸手拎水都冇力嘅感覺
隻手不斷有針頭吊鹽水

係個度以為過咗好多個鐘,原來捱咗咁多個鐘電視播緊咩金宵大廈

先知健康係好好好好好幸福
有冇得通波仔?
連登我只係記得有兩個巴絲走左
其中一個係幾年前叫精神病具人嘅巴打
記得mr.都有去探佢同佢女友不離不棄陪佢行人生最後一段路 不過搵唔返佢post

另一個就係呢個有抑鬱症嘅絲打
https://lih.kg/624956

人生無常 活在當下
老鳳
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞