[求行程推薦]黎緊同女朋友去七日泰國

36 回覆
1 Like 0 Dislike
Bkk 首選 refresh@24, 好撚正
黎緊7月7號同女朋友去七日泰國
4日芭提雅 3日曼谷

第一日落機返到酒店我諗都大約下晝五點,諗住夜晚搵啲夜市食嘢或者睇下人妖,上網搵到一個地方 叫Mimosa,但唔知好唔好

第二日會去Cartoon Network個水上樂園,玩到夜晚就去Rimpa Lapin食野

第三日BOOK左HopeTrip去格蘭島玩,但未諗到夜晚

第四日起身Check-out 轉曼谷,不過未諗到點過去,炳嫂? 呢一日朝早仲可唔可以出到去行下 ? 同埋唔知當日夜晚做咩好

之後黎緊既三日係曼谷仲未諗好,希望各巴絲出手
係第七日我地搭下晝5點20分機,由曼谷去DMK大概預幾耐?係曼谷既話Call 炳嫂好定用其他方法?

麻煩各巴打絲打解答 無盡感激

第二日你去rimpa lapin 諗住幾點到餐廳
因為大家去都係預五點幾就坐係到睇日落
如果過左日落就...

我果陣水上樂園係玩到收工
所以會唔會驚你玩得唔夠喉
不過好就好在地點好近 車費唔會太貴

曼谷可以去下河畔夜市
可以搵晚去d天台酒吧 睇曼谷夜景都幾唔錯

你係即日買水上樂園既飛定一早買定?
cartoon network 唔使去啦 個個去完都話冇嘢玩
出島玩又係晒錢 又貴玩嘅時間又短 個泰仔好撚咸濕 會抽水
去下nana plaza 蛇美 walking pattaya咪算囉
唱錢去橙色superrich ,pattaya去曼谷我上次係坐直通巴,好似一兩百B@1,玩係冇嘢好玩,夜晚去酒吧街同啲鬼佬吹下水都幾好hea
前排同女朋友去曼谷, 報左cooking class, 幾好玩又幾好食, 玩一個朝早
好似係叫siam thai cooking class
唱錢去橙色superrich ,pattaya去曼谷我上次係坐直通巴,好似一兩百B@1,玩係冇嘢好玩,夜晚去酒吧街同啲鬼佬吹下水都幾好hea

舊機場冇SuperRich 局住低rate
4日芭提雅 3日曼谷

第一日落機返到酒店我諗都大約下晝五點,諗住夜晚搵啲夜市食嘢或者睇下人妖,上網搵到一個地方 叫Mimosa,但唔知好唔好

第二日會去Cartoon Network個水上樂園,玩到夜晚就去Rimpa Lapin食野

第四日起身Check-out 轉曼谷,不過未諗到點過去,炳嫂? 呢一日朝早仲可唔可以出到去行下 ? 同埋唔知當日夜晚做咩好

係第七日我地搭下晝5點20分機,由曼谷去DMK大概預幾耐?係曼谷既話Call 炳嫂好定用其他方法?

如果過左日落就...

曼谷可以去下河畔夜市

你係即日買水上樂園既飛定一早買定?

即日去買都得 無所謂的
4日芭提雅 3日曼谷

如果過左日落就...

曼谷可以去下河畔夜市

去rimpa lapin係call uber?如果係walking street 出發大約幾錢到?的士又大約幾錢?

的士就500-700左右 睇你住邊
我住北芭提雅邊就大約700
Uber想過call 但係泰國人d英文搞唔掂 搞一輪都上唔到車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞