公務員涉「連登討論區」發煽動意圖帖文提堂 還押候訊

507 回覆
45 Like 361 Dislike
根據佢嘅口供

本身做ACO, 2020 前 多次考EO 失敗

自稱移民日本, 話冇做垃圾ACo 好耐,已「離開」政府工,被質疑點有咁易移民,自稱好易,讀個專業學位就得,自己舉例IT

原來真相係
自己叫陸x 峰,取名 老鳳
畢業於科大「專業」IT 學位
但畢業後仕途不順,考入ACO
多次考EO 失敗,
亦一直於政府工作,沒有離開
2021年後考到政府Analyst/Programmer II (AP II)
網上自稱移民日本,事實留在香港

估計沉迷日本事物,幻想移民當地
幻想自己係連登判官,於綱上唯我獨尊,可能現實生活不如意

最終因使用政府wifi 或 電腦 自爆
開新ac部分domain要交學生證 / 月費單
仲駛乜收集

覆得幾多次

大把野唔覆扮睇唔到添啦
新資訊
望到好心酸
唯一叫好d既,真係有份50k既工
咁戇鳩係香港玩d咁既野
其實大把人高尚過你
係你鐘意揾最差嗰班稻草
然後支那式臭蟲論姐
扯左咪無人講真相
國安最開心
入到去
同囚犯人:你衰咩呀?
老鳳:開 post 問人痾尿個陣舉起左腳定右腳
同囚犯人:$%@#%#$
你認定左佢會放既 係到發脾氣佢就唔放?
On撚9
AP2絕對係普通學位級唔係專業職系
最簡單
AP2其實你求其讀個好似相關嘅degree就得
唔洗有牌, 更加冇skill test
你應付到interview嘅話, 乜code都唔識揼都可以入去做AP2

咁又點會係prof grade
APII 佢年資咁低,可能得35k
個個見到老鳳被人拉都
pop子
VamosRafa
國恥蛇等

cctoy 好多人都睇佢唔順眼啦,而家收左皮佢地等住上位做大佬
no offence,

如果佢係IT 奇才晨早創業日日見大客啦,
點會返份政府hea 工上黎連登9up

一個普通 it仔讀過下書唔等於識得避哂專業IT 監控
.(\_/)
( •_•)
/ >鳳<\
咁班五毛黎黎去去都係話佢交人

人地就一早應咗啦,
信就信,唔信就罷
但啲五毛自己鐘意喺同一個point不停loop
上面一堆五毛藍絲長官你分唔出
以前要login
而家唔洗 唔會用啦 on9
要上黎搵食呀,點del
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞